Duhoarea campaniei electorale sufoca tot

Duhoarea campaniei electorale sufoca tot

0 69

Sambata dimineata. Circulatia in centrul istoric al Brasovului in blocaj rutier. Fara semne de circulatie, o avizare din timp a cetatenilor, fara vreun politist dispus sa explice “de ce?”, dar cu siruri imense de masini. Nu se mai poate circula pe sub Poarta Schei, pe Muresenilor, pe Brancoveanu, pe Sirul Dima, etc. O coada imensa care nu avansa deloc pe Muresenilor si Baritiu, iar pe str. Castelului e mentinut sensul unic.
Primaria a atacat din nou acest perimetru. A scos ciolanele (“I-urile”) si le-a inlocuit cu piatra cubica, …sa aiba de lucru. A asfaltat din nou, a facut parcari acolo unde au fost, a schimbat sensuri de circulatie (din lipsa de idei!), a facut chiar si doua sensuri giratorii. Dar pentru ca sondajele nu dadeau prea bine, a luat-o de la capat cu mai multa ardoare si s-a apucat de spart si de inlocuit, la vedere sau in subterane si restul se vede. Nu e razboi civil sau vrea calamitate. E doar campanie electorala!
Tocmai acum, sambata. La sfarsit de saptamana, de dimineata, zelul s-a inzecit, usurand iesirea la suprafata a grelelor duhori ale campaniei electorale brasovene, unde, la bani publici, se concureaza de unul singur, sau in doi, dar …separat (?!).
Ce-o fi cu grosimea obrazului edilului nostru sef, cred ca doar el nu stie iar noi speram sa-i putem raspunde curand.
Probabil vom afla un raspuns din ceea ce ni se serveste, de pe posturile de televiziune ale celor doi concurenti (RTT si MIX – secondati de NOVA (NC&PSD)), cine alearga, pe ce piste (diferite!), evident fara cronometru (din lipsa concurentei).
Noi stam la rand (pana cand?) in giratoriu si ne blocam unii pe altii, ne claxonam, ne injuram intre noi si din cand in cand ii pomenim “de bine” pe marii si tot mai bogatii nostri alesi.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.