Duelul Orchestrelor la Sala Patria

Duelul Orchestrelor la Sala Patria

0 430

Marti seara a fost ultimul ecou al celebrarii unui sfert de secol de activitate a clasei de instrumente populare de la Liceul de Muzica „Tudor Ciortea” iar melomanii au putut admira duelul orchestrelor formate din muzicieni cu experienta si din elevii liceului

In urma cu 25 de ani, profesorul si dirijorul Victor Ionescu infiinta clasa de instrumente populare de la Liceul de Muzica „Tudor Ciortea”. Peste 60 de elevi au frecventat clasa de folclor pana in prezent iar multi dintre ei au devenit profesionisti si profesori de muzica. Marti seara a fost ultimul ecou al celebrarii unui sfert de secol de activitate a clasei de instrumente populare iar melomanii au putut admira duelul orchestrelor formate din muzicieni cu experienta si din elevii liceului.
Orchestra de Folclor „Rapsodia” a Liceului de Muzica Tudor Ciortea s-a duelat aseara pe scena de la Patria cu Orchestra Plaiuri Transilvane, formata din profesori de muzica si oameni cu mare experienta muzicala. Repertoriul a cuprins piese reprezentative din principalele zone folclorice ale tarii.
Cele doua orchestre au fost dirijate de profesorul Liviu Ioan Iosif, cel care a ales sa duca mai departe clasa de folclor.tudor ciortea
La final, cele doua orchestre au realizat o suita comuna. In urma evenimentului, la Liceul de Muzica de la Brasov va fii infiintata catedra de folclor, unde se vor reuni profesorii de nai, tambal, acordeon si canto popular.
Dirijorul profesor Victor Ionescu este cel care a initiat clasa de instrumente populare in 1991.
Acesta spune ca este foarte multumit de ce a reusit sa faca in toti acesti ani.
Peste 60 de elevi au frecventat din 1991 si pana in prezent cursurile clasei de instrumente populare indrumate de patru profesori de nai, tambal si acordeon. Actualii elevi ai liceului sunt si ei plini de entuziasm si pasionati de folclor.
Cu exceptia Bucurestiului, Liceul de Muzica de la Brasov este singurul din tara care are o clasa de instrumente folclorice cu o activitate atat de indelungata.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.