Duel la varful judetului Prefect prost informat?

Duel la varful judetului
Prefect prost informat?

0 158

Recent, prefectul Ion Gontea a sustinut, intr-o conferinta de presa, adica intr-un cadru oficial, ca ar avea informatii potrivit carora sase primarii din judetul Brasov s-ar afla in prag de faliment, fiindca nu mai au fonduri pentru intreþinere si pentru salariile angajatilor.
Cu aceasta ocazie, prefectul a afirmat ca vina ar apartine si administratiei liberale judetene, care ar fi „umflat” bugetul pe anul in curs si care acum nu mai poate aloca banii promisi primariilor.
Pare un atac normal, daca ne gandim ce urme de culoare politica mai poarta apoliticul, ca prefect, Ion Gontea.

La inceput, prefectul Gontea a sustinut ca numele localitatilor in care se afla aceste primarii ar fi confidentiale, dar ulterior a promis ca le va comunica dupa ce va primi o adresa de la Directia Generala a Finantelor Publice.
Insa ieri, Prefectura Braov a comunicat oficial faptul ca „potrivit situatiei existente la Directia Generala a Finantelor Publice Brasov pana in prezent nici o primarie din judet nu a solicitat bani pentru plata salariatilor sau asigurarea functionarii institutiei”.

Presedintele Consiliului Judetean Brasov, liberalul Aristotel Cancescu, a sustinut ca „nu exista primarie in judet care sa nu fi primit fondurile stabilite in buget la inceputul anului. Domnul. Gontea spune minciuni si prostii, fiindca nu exista nici o primarie in prag de faliment sau care sa nu mai poata functiona. Este si asta o forma de campanie electorala.”.

La randul sau, prefectul Ion Gontea a dat-o la intors portocala pe partea cealalta, ca de aia e rotunda, si a afirmat ca nu a vorbit despre faliment, ci despre datorii foarte mari si a spus ca circa 80% dintre edilii brasoveni se confruntã cu asemenea probleme, precizand, insa, ca Guvernul are o ordonanta de urgenta care reglementeaza nivelul cheltuielilor de administare a primariilor.
De parca cele declarate anterior s-ar fi pierdut in neant si nu pot fi verificate Sau, de cand cu noua functie, anumite rotite se invart in alt ritm?
In ce priveste suturile pe sub masa date cu ocazia electoralelor se pare ca sunt trase cu botfori din ce in ce mai innoroiati.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.