Duda la Brasov

Duda la Brasov

0 82

Pe unde oi fi fost eu cand principesa Margareta umbla dupa maritis? Probabil pe la vreo manastire sau prin puscarie, de nu m-a gasit si l-a luat pe domnul actoras Radu Duda ca anexa utila in ograda regala.


Si, ca in poveste, duda, la atingerea zanei bune, s-a transformat in print sau principe, tot un drac.Ca urmare, si-a agatat de coada bearca scaietii titlurilor nobiliare si acuma vorbeste de stramosii sai Carol nr.1 si ceilalti si uitand de duzile natale.


In inspectie pe la mosiile de pe Valea Prahovei si din judetul Brasov, cu un ochi aruncat spre castelul de la Bran, pe care tare l-ar mai inhata si pe el intru agatarea intr-o panoplie a nesimtirii, in contextul tuturor retrocedarilor de neam prost solicitate de mos Mihai, principele Duda-Veringen si-a lansat la Brasov gandurile spre efemerul tron al fostului regat Romania, stranse in cartea “Biblioteca in flacari”.


Insa nu asta iese din comun. S-au gasit ei si altii, mai tantalai decat printul de Maulbeere, dar, tot asa, cu bani si proptele mucegaite, de-au scos volume si mai…


Mai grav este faptul ca printisorul vorbeste despre pierderea identitatii la romani si de lipsa, printre cele 22 milioane ale tarii, unui adevarat conducator – leadership. Cu largi batai din aripile apropoului spre mos Mihai si, drept urmasi, spre consoarta sa si el insusi. Ca pe mosu cat il mai pot tine balamalele?


Dar si mai grava este moliciunea? autoritatilor in fata unor pretentii nefondate emise de niste indivizi fara merite in viata social-politico-economica a tarii, asa cum este ea, si care autoritati mai pompeaza sute si mii de milioane de lei adunati de la popor intr-un individ care, cica, ne reprezinta tara, avand oferit de-a moaca si gradul de colonel in armata noastra, chiar daca nu stie cu ce picior se face stanga-mprejur spre decenta.


Iar cel mai grav este faptul ca mai gaseste fraieri care pun botul la bazaconiile spuse de Raducu atunci cand deschide gura. Caci de cate ori o face, trage spuza pe turta socrului.


Ar fi bine ca tot acest circ de proasta si paguboasa calitate sa ia cat mai curand sfarsit, ca in Grecia sau Franta, si cortina sa cada definitiv peste histrioni.


?


Dan Bota ?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.