Duda cade din pomul regal

Duda cade din pomul regal

0 188

Printisorul Radu Duda, candidat la presedintia Romaniei si la alte pomeni, a fost acuzat de Karl Friederich, mostenitorul Casei de Hohenzollern – ce naiba s-or mai fi agatand aceste fosile ale istoriei de hartii si patalamale scoase din circulatie? – ca se foloseste de numele cabanei regale ca sa ajunga presedinte, adica o combinatie cam ciudata. Drept care vajnica duda si-a strans zemurile in ea, a coborat printre muritorii de rand si a raspuns acuzelor in cadrul unei emisiuni de la Realitatea TV. Iata ce i-a fatat mintea colonelului si absolventului pe puncte al unor vestite institutii de invatamant americane.
„Nu sunt un candidat cu numele Hohenzollern. Pe mine ma cheama Radu al Romaniei Duda, o identitate pe care am cerut-o in mod legal administrativ autoritatilor romane in momentul in care am fost numit de regele Mihai principe al Romaniei. Nu exista niciun candidat la presedintia Romaniei cu numele de Hohenzollern. Este o eroare”,
Are dreptate tipul. El insusi este o eroare, cabotinismul nepermitand mai mult unei dude romanesti, buna de bagat la teasc si de facut din ea rachie din aia ieftina, care te zgarie cand o bei.
Despre contracandidatii sai la alegerile prezidentiale din toamna, printisorul de opereta ieftina spune ca nu se teme de ei. Nici nu are cum, valorile, in detrimentul dudei, sunt prea distantate.
„Cred ca, in ceea ce ma priveste pe mine, ii privesc pe toti la fel, pentru ca ce ma deosebeste fundamental de ei este ca ei sunt oameni politici”, a spus principele Radu.
Dar atunci el, in calitate de candidat la Cotroceni, ce soi de aparitie este, In campania electorala ce va prezenta, istoria si geografia socrului sau? Nu va trebui sa atinga teme politico-economico-sociale? Asta nu inseamna politica? Sau, in viziunea sa, printisorul crede ca, numai deschizand gura, poporul se si simte in Rai. In cazul acesta trebuie sa stie ca au trecut vremurile in care toti cadeau in fund cand aparea un personaj jucand rol de rege.
Despre relatiile sale cu Traian Basescu, Radu Duda spune ca nu s-au mai intalnit de doi-trei ani, iar atacurile lui Basescu le-a catalogat ca „declaratii regretabile”, facand astfel pe elegantul in spirit si incercand sa faca pe nobilul cult.
Drept care i-a mai iesit pe goarna o afirmatie indoielnica:
„Familia regala fost intotdeauna o institutie care nu a amestecat borcanele. Niciunul dintre noi nu a facut vreun gest public care sa puna intr-o situatie umilitoare pe niciunul dintre demnitarii romani”.
Pe naiba! Cat l-o mai fi injurat mos Mihaita pe Iliescu, prin anii ’90 si dupa, pana cand a inceput sa despoaie patrimoniul national de bunuri inestimabile si s-a mai potolit. Iar acest rapt cu retrocedarile nu este tot politica? Si hotia in stil mare este o politica.
Se pare insa ca amestecul unui histrion in ciorba de Hohentollern nu convine intregului neam, si s-ar putea ca insusi tata-socru sa se dezica, influentat de mai marii familiei, de printisor.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.