Dubla medaliată olimpică Paula Ivan – ambasadorul Crosului 15 Noiembrie

Dubla medaliată olimpică Paula Ivan – ambasadorul Crosului 15 Noiembrie

0 160

50 de sportivi de înaltă ținută sunt așteptați la cea de-a 29 ediție a crosului. Competiția este în prin proces de omologare internațională iar toate recordurile înregistrate pe traseu vor fi recunoscute şi peste hotare

50 de sportivi de înaltă ținută sunt așteptați la cea de-a 29 ediție a crosului. Competiția este în prin proces de omologare internațională iar toate recordurile înregistrate pe traseu vor fi recunoscute şi peste hotare.
În urmă cu 30 de ani, la Olimpiada de la Seul atleta Paula Ivan lua medalia de argint la proba de 3000 de metri şi stabilea un nou record olimpic la proba de 1500 de metri performanță încă neegalată.
Fosta atletă a fost declarată ambasador al ediției cu nr. 29 al Crosului 15 Noiembrie. Sunt 3 motive pentru care a acceptat acest titlu: „În primul rând pentru că iubesc sportul, iubesc mișcarea iar mișcarea înseamnă sănătate. Apoi, Brașovul este un oraș frumos și curat m-a făcut să revin cu plăcere din nou la Brașov. Nu în ultimul rând, prima mea competiție atunci când am fost selecționată pentru sportul de performanță a fost crosul”.Crosul 15 Noiembrie își propune să demonstreze că respectă toate standardele unei competiții internaționale de marcă. Primul pas este omologarea traseului de un reprezentant al Asociației Internaționale a Federațiilor de Atletism. Christian Delerue, măsurător internațional IAAF, măsoară în aceste zile distanța cu mare precizie, ia repere din kilometru în kilometru iar apoi reface traseul pentru a se asigura că totul este perfect. La final, va emite un certificat și o documentație, ambele valabile 5 ani.
Crosul 15 Noiembrie este al treilea traseu al unei competiții din România, după Campionatul European de Alergare de 24 de ore și Bucharest Marathon care beneficiază de omologare internațională. Pentru prima dată crosul se desfășoară sub egida Federației Naționale de Atletism. Primarul George Scripcaru crede că Braşovul merită ca acest cros să fie trecut într-o altă etapă decât la nivel local, iar aducerea de alergători de performanță sub Tâmpa va fi o lovitură de imagine pentru Brașov.
Organizatorii vor acum ca startul să se dea chiar din fabrica de unde pornea revolta anticomunistă în urmă cu 29 de ani.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.