DSV confirma mutilarea maidanezului de la Zarnesti

DSV confirma mutilarea maidanezului de la Zarnesti

0 99
Directia Sanitar Veterinara confirma mutilarea maidanezului de la Zarnesti, gasit intr-un container cu trei picioare taiate. Nu ne-am mai confruntat pana acum cu un astfel de caz, au recunoscut veterinarii brasoveni care au facut necropsia animalului.
Maidanezul gasit miercuri intr-un container de gunoi din Zarnesti cu trei picioare taiate era o femela de 5 ani. Este prima din constatarile medicilor veterinari brasoveni, in laboratorul carora a ajuns cadavrul mutilat al animalului. Conducerea DVS a bifat o premiera neagra cu aceasta ocazie: Dorin Enache, directorul DSV Brasov, spune ca institutia pe care o conduce s-a confruntat pentru prima oara cu mutilarea unui animal.
Constatarile medicilor veterinari brasoveni, chiar exprimate in limbaj stiintific, nu pot ascunde grozavia actului prin care cainelui i-a fost sectionate picioarele, cel mai probabil cu ajutorul unei macete:
Animalul a fost eutanasiat miercuri la un un cabinet veterinar din Rasnov, unde medicul Cosmin Dobas a luat deciza de a-i curma suferintele, dupa ce a constatat gravitatea ranilor.
Maidanezul zacuse doua zile intr-o pubela inaite de a fi gasit de o tanara care s-a aflat multa vreme in stare de soc.
Medicii veterinari brasoveni elimina posibilitatea ca picioarele bietului patruped sa fi fost roase de animale si confirma ipoteza gestului de cruzime. Analizele vor continua si maine pentru a constata daca maidanezul nu a fost cumva si otravit de cel care i-a retezat trei picioare.
Politia Zarnesti continua la randul ei ancheta prin care incearca sa de urma individului care se face vinovat de un act abominabil savarsit asupra unui animal, fapta pentru care risca pana la un an de inchisoare.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.