Drumurile noastre toate: azi Dobrogeanu Gherea!

Drumurile noastre toate: azi Dobrogeanu Gherea!

0 57

Ca in mai toata tara, si in Brasov si judet drumurile lasa mult de dorit si se afla intr-un proces de refacere care parca nu se mai termina.
Astfel, in Brasov, pe langa arterele principale aflate in reparatii si care ingreuneaza traficul, restrictionandu-l sau chiar interzicandu-l vremelnic, de astazi si strada Dobrogeanu-Gherea, cea care face legatura, pe la poalele Tampei, intre centrul urbei si cartierul Racadau, intra in reparatii capitale.
Pe aceasta strada se va scoate piatra cubica, se va reface terasamentul si se va turna covor asfaltic, ceea ce duce la interzicerea traficului pe acest traseu. Chiar si riveranilor li se impun restrictii.
Sa speram ca lucrarile se vor desfasura intr-un ritm cat mai alert, pentru ca ursii-gunoieri ramasi prin zona abia asteapta sa-si plimbe ghearele si puii pe un asfalt bine asternut si neted, ca sa nu sufere accidente ortopedice.
Tot in constructii-reparatii se afla, referindu-ne la judetul Brasov, si DN1, soseaua care duce spre granita de vest, prin Arad la Nadlac
Este vorba de tronsonul Brasov – Fagaras, ciopartit de peste doi ani de diferite lucrari care nu se mai termina, asa ca in loc ca aceasta distanta sa fie parcursa in cel mult o ora, necesita acuma cel putin timpul dublu din cauza deselor semafoare – chiar din 500 in 500 de metri – si nu prezinta perspectiva momentului darii normale in folosinta.
Este drept ca in acest caz autoritatile locale nu prea pot interveni in forta, conducerea lucrarilor aflandu-se in alta ograda, dar ar putea invita, la o traznaie simpatica si tentanta, prin zona, pe la vreo manastire sau taiere de panglici, cu tot tacamul, a ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, sau a premierului, la un concurs de motociclete, ori a presedintelui Traian Basescu, poate acestia vor reusi sa bage ceva suflet in ritmul lucrarilor, daca vor fi tinuti si ei pe la semafoare.

Dan Bota.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.