Drumul spre Sarmizegetusa Regia a fost refăcut. Şoseaua are 19 kilometri asfaltaţi...

Drumul spre Sarmizegetusa Regia a fost refăcut. Şoseaua are 19 kilometri asfaltaţi şi 12 parcări

0 482

Turiştii vor ajunge mai uşor la cetatea Sarmizegetusa Regia. Drumul a fost, în sfârşit, asfaltat şi duce până aproape de obiectiv. În plus, e presărat cu mai multe parcări, atât pentru maşini, cât şi pentru autocare. Autorităţile vor ca Sarmizegetusa Regia să fie nucleul unui circuit turistic care să includă toate cetăţile dacice din munţii Orăştiei.
Asfalt proaspat, marcaje noi şi vizibile şi nu mai puţin de 160 de locuri de parcare. Turiştilor care îşi amintesc de vechiul drum către Sarmizegetusa nu le vine să creadă.
Refacerea celor 19 kilometri de drum între Costeşti şi Sarmizegetusa a început în august anul trecut. A durat mai mult decât cele 4 luni prognozate iniţial, iar costurile totale au ajuns la 18 milioane de lei, obţinute din fonduri europene. Şoseaua duce până aproape de cetate. Bariera pietonală este instalată la mai puţin de un kilometru de situl arheologic.CALENDAR VEDERE AERIANA
Sarmizegetusa Regia este doar una dintre cele şase fortăreţe dacice din Munţii Orăştiei, in care se gaseste printre altele marturia masurarii tipului de catre stramosii nostri dacii.
Cetăţile aveau scop de apărare şi, din 1999, au fost incluse în patrimoniul UNESCO.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.