Drumetie pentru PACE in masivul Postavarul din Brasov

Drumetie pentru PACE in masivul Postavarul din Brasov

0 178

Orasul nostru va gazdui anul acesta cea de-a 42-a editie a Drumetiei Internationale Kolping pentru Pace. Kolping Romania, organizatorii evenimentului a decis ca steagul pacii sa poposeasca la Brasov. Astfel, la Brasov au sosit ieri peste 200 de persoane din 10 tari europene.
Evenimentul se va desfasura pe parcursul a trei zile. In tot acest timp, oaspetii si gazdele vor face drumetii, se vor cunoaste si isi vor lansa mesajul de pace si indemnul la reconciliere. Drumetia Internationala pentru Pace a debutat in anul 1968, in Elvetia. Dupa al doilea Razboi Mondial, membrii Kolping din Elvetia, Luxemburg si Germania au initiat cateva actiuni pentru a ajuta la restabilirea dialogului si a relatiilor de buna vecinatate intre locuitorii tarilor europene. Evenimentul a fost apoi organizat in alte tari, fiind organizat de alte asociatii Kolping. In 2008, la evenimentul organizat de Italia au participat 270 de persoane.
La evenimentul gazduit de Brasov, 200 de oameni vor porni pe munte, intr-o Drumetie Internationala a Pacii. In acest mod participantii vor serba al 42-lea an de cand europenii incearca printr-o excursie in natura sa se cunoasca intre ei, sa stabileasca relatii de buna vecinatate, indiferent de limba pe care o vorbesc.
Romania gazduieste aceasta editie tocmai pentru ca anul acesta se implinesc 20 de ani de la caderea Cortinei de Fier.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.