Drum liber pentru Aeroport la Brasov

Drum liber pentru Aeroport la Brasov

0 168

“Chinurile facerii” nu s-au terminat pentru aceasta importanta investitie dar nici nu credem ca mai pot dura prea mult. Cu toata opozitia celor de pe Dambovita, in cele din urma, Legea a iesit. Denumirea ei exacta este: Legea nr. 197 din 29 mai 2009, privind aprobarea Ordonanþei de urgenþã a Guvernului nr. 41/2007 privind transmiterea unei suprafeþe de teren din domeniul public al statului ºi din administrarea Institutului Naþional de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof ºi Sfeclã de Zahãr Braºov, judeþul Braºov, în domeniul public al judeþului Braºov ºi în administrarea Consiliului Judeþean Braºov, pentru realizarea obiectivului „Aeroport Internaþional Braºov-Ghimbav”. Legea a fost publicata in M.Of. nr. 374/3 iun. 2009
Nu s-a votat in Camera Deputatilor pana nu s-au facut acele amendamente, perverse si adverse proiectului, care au facut ca legea de aprobare a OUG 41/2007 sa fie mai proasta decat ordonanta data de Guvernul Tariceanu 2. Felicitari celor care au reusit sa lucreze rapid si eficient ca sa poata iesi din blocajul in care ii impingea aceasta lege politizata excesiv pentru o astfel de investitie si mai ales pentru destinul unei regiuni intregi. Brasovul, Covasna si Harghita, ca sa ne referim doar la ele, nu meritau acest lucru.

Ciobanu a fost mutat de pe pista
O informatie de ultima ora confirmata de dl. Iancu Vespasian Augustin, coordonatorul general al realizarii preoiectului, ne-a atras atentia. Una din cele mai grele probleme legate de terenul necesar pentru amplasamentul viitorului aeroport , respectiv “Stana” ciobanului Ariesanu a fost rezolvata la sfarsitul acestei saptamani, in fata notarului. S-a perfectat in sfarsit schimbul de teren cu detinatorii terenului si a fermei. Din acest moment aproape tot amplasamentul este disponibil pentru predare in scopul demararii lucrarilor. Variante de finantare am fost asigurati in repetate randuri ca exista, atat din partea Intelcan Techosystems, din partea premierului Boc cat si din partea Consiliului Judetean.
Saptamana viitoare vom publica un interviu cu dl Vespasian Iancu legat de situatia la zi a acestui proiect despre viitorul Aeroportui Internaþional Braºov-Ghimbav.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.