Drepturilor copilului, predate de catre asistentii sociali ai DGASPC

Drepturilor copilului, predate de catre asistentii sociali ai DGASPC

0 546

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Brasov a organizat mai multe manifestari dedicate „Zilei Internationale a Drepturilor Copilului“. La sediul institutiei o sala s-a transformat in tarimul dulciurilor si desenelor colorate pentriu 30 de copii aflati in plasament la asistenti maternali.

30 de micuti aflati in plasament familial au invatat despre drepturile lor de „Ziua Internationala a Drepturilor copilului”.
Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Brasov a organizat mai multe manifestari dedicate „Zilei Internationale a Drepturilor Copilului“.
La sediul institutiei o sala s-a transforant in tarimul dulciurilor si desenelor colorate pentriu 30 de copii aflati in plasament la asistenti maternali.
Intalnirea a fost si un bun prilej de a le vorbi copiilor despre drepturile lor, pe care multi au dovedit ca le cunosc de la varste fragede.violenta copii
Celor mai multi le place scoala, unde fiecare are materia sa preferata. Intalnirea cu asistentii sociali i-a emotionat si i-a facut sa isi exprime impresiile pe plansele de lucru.
In data 20 noiembrie 1959 a fost adoptata „Declaratia drepturilor copilului”, in cadrul celei de-a 14-a sesiuni a Adunarii Generale a ONU.
In 1989 a fost adoptata „Conventia drepturilor copilului”, potrivit careia fiecare copil are dreptul la viata, la educatie si la o viata armonioasa. Din nefericire, in Romania unul din trei copii este victima a violentei in familie, statistica ce claseaza tara noastra pe primul loc in Europa in ceea ce priveste violenta asupra copiilor.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.