Drepturile angajatilor brasoveni pe vreme de canicula

Drepturile angajatilor brasoveni pe vreme de canicula

0 58

Vremea calda de afara devine tot mai insuportabila pentru tot romanul. Putine persoane stiu insa ca cei care lucreaza beneficiaza de anumite drepturi pe perioada caniculei, respectiv atunci cand termometrele arata peste 37 de grade Celsius.
Potrivit prevederilor legale, in perioadele cu temperaturi ridicate, angajatorii trebuie sa asigure mai multe masuri minimale, cum ar fi: reducerea intensitatii si ritmului activitatilor fizice, asigurarea ventilatiei la locurile de munca, alternarea efortului dinamic cu cel static, alternarea perioadelor de lucru cu perioade de repaus in locuri umbrite sau unde sunt curenti de aer. O alta masura importanta pe care patronii trebuie sa o ia este asigurarea apei minerale adecvate, cate 2-4 litri/persoana/schimb, echipament individual de protectie, dusuri, reducerea duratei zilei de lucru sau esalonarea pe doua perioade a zilei de munca: pana la ora 11,00 si dupa ora 17,00.
Sanctiunile prevazute de lege in cazul nerespectarii prevederilor Ordonantei de Urgenta nr. 99/2000, privind masurile ce pot fi aplicate in perioadele cu temperaturi extreme pentru protectia persoanelor incadrate in munca, constau in amenzi cuprinse intre 1.500 si 2.500 de lei noi. Serviciu usor!

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.