Dragobetele se anunta in Judetul Brasov

Dragobetele se anunta in Judetul Brasov

0 66

Daca in anii trecuti zmeul Valentin rapea Ilenele din judetul nostru, se pare ca acuma a inceput sa soseasca si fatul-frumos Dragobete pentru a le elibera pe acestea.


Era si cazul, sarbatoarea nationala a IUBIRII fiind indepartata, dupa Revolutie, de importul cu iz comercial al lui Valentin.


Nimic impotriva acestui obicei, dar la el acasa. Daca respectivii se grabesc in iubire, eliminand orice strop de romantism, asta nu inseamna ca romanii trebuie sa-i imite si in acest caz, cum au facut-o in multe alte privinte, luand, in general, ce este negativ, caci mai usor darami decat sa construesti.


Anul acesta s-au anuntat in judetul Brasov doua locatii in care se va sarbatori Dragobetele cat mai aproape de ce a fost el odata.


Astfel, in Moeciu, langa Bran, Dragobetele va fi sarbatorit, intr-un cadru rustic feeric montan, printr-o sezatoare, urmata de un bal cu muzica traditionala romaneasca. Din cate cunosc zona, vizitatorii ocazionali vor fi incantati sa participe la sarbatoare, caci in acea zona exista multe posibilitati de cazare agroturistica, precum si o serie de case de vacanta a bucurestenilor.


Si la Zizin se va organiza cinstirea sarbatorii de Dragobete, aceasta incepand la orele 20, cu o sezatoare urmata de concursuri interactive si bal.


Se intelege ca vor fi baluri nemascate si ar fi o surpriza placuta ca participantii sa se arate in numar cat mai mare in traditionalele porturi nationale ale locurilor.


Si pentru ca Dragobetele este amintit tot mai mult prin mass-media, este de dorit ca fiecare bun roman sa-l pomeneasca in orice imprejurare si in contextul oricarei discutii, cu prietenii sau cunoscutii, la serviciu si acasa.


Caci dragostea se poate naste si de Dragobete – insusi numele nu va sugereaza nimic? – si cu mai multi fiori decat de Valentin.


?


Dan Bota? ??

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.