Dracula Park transformat in pensiune

Dracula Park transformat in pensiune

0 143

Dracula Park, unul dintre cele mai interesante parcuri de distractii din Europa, s-a dovedit extraordinar, mirobolant, dar, practic, … inexistent. Minunatia asteptata de toti iubitorii de „lucruri sangeroase”, cu vampiri si varcolaci s-a dovedit a fi un mare … fas!
Parcul urmeaza a fi transformat intr-o simpla pensiune, dupa cum informeaza ziarul Cotidianul.
Dracula Park, societatea la care 14.000 de romani au cumparat ac¬tiuni in 2001 si care trebuia sa construiasca celebrul parc de dis¬tractii cu ace¬lasi nume.
Cei mai mari in¬vestitori la Dracula Park erau companiile Brau Union si Coca-Cola, care au investit fiecare 15 miliarde de lei vechi. De asemenea, printre politicie¬nii care au investit bani la Dracula Park se nu¬mara Adrian Nastase, care a depus personal suma de 100 de mili¬oa¬ne de lei vechi, si Coz¬min Gusa, cu 50 de milioane de lei vechi.
Va reamintim ca proiectul Dracula Park a fost lansat in noiembrie 2001, zona aleasa in prima va¬rian¬ta pentru construirea parcului de distractii fiind vecinatatea Sighisoarei. Intens mediatizata la vremea respectiva, aceasta a fost una dintre initia¬ti¬ve¬le de inceput de mandat ale minis¬trului PSD al Turismului, Dan Matei Aga¬thon, care dorea sa construiasca uni¬cul parc tematic Dracula din Eu¬ropa.
Opozitia printului Charles al Marii Britanii si a catorva ONG-uri a dislocat proiectul din zona Sighisoarei, Guver¬nul alegand ulterior o zona din Snagov pentru investitia intr-un parc de distractii. Guvernul chiar atribuise 450 de hectare societatii Dracula Park. Odata cu schimbarea puterii, in 2005, proiectul a fost dat pe mana Departa¬men¬tu¬lui National An¬ticoruptie, in urma unui control guvernamental si investitorii captivi si-au pierdut orice speranta ca vor avea profit din acest plasament.
Asa ca, asemenea majoritatii proiectelor anuntat cu surle si trambite in Romania, este vorba mai intotdeauna de „mult zgomot pentru nimic”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.