Dracula intre Brasov si Nurenberg

Dracula intre Brasov si Nurenberg

0 175

S-ar putea sa va mirati, dar orasul german Nuernberg este legat de mitul Dracula printr-un act dovedit istoric.
Astfel, in catedrala orasului Nuernberg, regele Sigismund l-a proclamat pe Vlad Voda, tatal lui Vlad Tepes, vioevod al Tarii Romanesti, numindu-l Cavaler al Ordinului Dragonului. Si pentru ca in limba latina dragon inseamna „draco”, lui Vlad Vodã i s-a mai spus si „Vlad Dracul“ sau „Vlad Draculea“. Iar apartenenta la Ordinul Dragonului se mostenea, astfel tot asa a fost numit si fiul sau, Vlad Tepes.
Si se mai cunosc si legaturile lui Vlad Tepes cu Brasovul, in cele doua domnii ale lui Tepes.
Iata ca, peste veacuri, aceste legaturi au fost reluate. Reprezentantii Consiliului Judetean si cei ai Primariei Brasov au incheiat ieri un protocol de colaborare in domeniile economic, social si cultural cu reprezentantii zonei metropolitane Nuernberg.
Se stie ca Brasovul se afla in relaþii de prietenie cu oraºul german inca din anul 2006, si pentru ca multi brasoveni de etnie germana si-au gasit o a doua patrie, inainte si dupa Revolutie, in Nuernbergul bavarez.
De atunci, cele doua orase au desfasurat mai multe proiecte comune. Iar protocolul de colaborare semnat ieri are in vedere, printre altele, si promovarea mitului Dracula, de care sunt legate ambele zone.
Astfel, anul viitor cele doua orase au in vedere organizarea unui festival Dracula in zona Brasov, locatia urmand sa fie stabilita de comun acord intr-un viitor apropiat.
Iata cum Dracula este de folos romanilor si dupa veacuri!

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.