Dovada – cum minte Bruxelles-ul România de peste 4 ani!

Dovada – cum minte Bruxelles-ul România de peste 4 ani!

0 287

Minciuna, ipocrizia se traduc printr-un singur cuvânt: șantaj. Sau presiune întru beneficiile structurilor euro-atlantice, ale firmelor multinaționale

 „Document exploziv” anunța Răzvan Dumitrescu, realizatorul emisiunii „Subiectiv” de la Antena 3. „Ce știe UE despre corupția din fiecare stat membru dar NU ne mai spune — de ce DOAR România este ținta criticilor și cum arată clasamentul corupției din UE”, era tema lansată de cunoscutul realizator TV.
Ei bine, Dumitrescu s-a ținut de cuvânt și a prezentat un document din care reies ipocrizia și bătaia de joc a celor de la Bruxelles față de România. Este vorba de „Raportul anticorupţie al Uniunii Europene”, apărut la începutul lui 2014.
„Trebuia să apară din doi în doi ani, trebuia să fie permanent, trebuia să monitorizeze şi să evaluează eforturile depuse de toate statele membre în acest domeniu, în vederea angajării politice mai puternice pentru combaterea corupţiei”, a explicat Răzvan Dumitrescu, traducând simplu „Prin urmare, trebuia să analizeze corupţia, în context național, a fiecărui stat”.

Fără România în topul corupției!
Ei bine, problema e că în „clasamentul corupției” prezentat în raport, la capitolul „Percepția oamenilor  (cetățenilor UE) față de corupție”, pe primele locuri — surpriză! — nu e România, ci  chiar țări despre care se vorbește de bine în aceste sens:
– Portugalia — 90%,
– Slovenia — 91 %,
– Spania — 95 % iar
– Italia — 97 %!
În schimb, reiese din documentul UE, în România percepția nu a fost niciodată mai mare de 53%!
Dar, poate mai relevantă este analiza „percepției firmelor care-si desfășurau activitatea în zona UE”, deci a celor care se presupune că dau piept cu corupția. Și, din nou surpriză:
* Cehia — 71%,
* Portugalia — 68%,
* Grecia și Slovacia — 66% și…
România ia-o de unde nu-i! „România nu e nici măcar în coada clasamentului”, conchide Dumitrescu.

Doar bătaia de joc a Bruxelles-ului la adresa coloniei România
Și atunci, de unde apariția sloganului „continuarea luptei anticorupție” în toate discursurile UE, SUA, NATO? De ce „încetarea luptei împotriva corupției” este pe primul loc în topul reproșurilor acelorași „parteneri”?
Simplu — minciuna, ipocrizia acestora se traduc printr-un singur cuvânt: șantaj. Sau presiune în vederea șantajului — pentru diverse beneficii ale structurilor numite, ale firmelor multinaționale care constituie fundamentul acelor structuri… În rest, e bătaia de joc a Bruxelles-ului la adresa României.

Până una alta, sperăm ca reprezentanții UE să explice cum e cu aceste raport — dar mai ales ca, de acum, românii să aibă curaj să replice cu cifrele in el la acuzațiile de la Bruxelles și, de ce nu, la sisteme de presiune gen MCV.

https://ro.sputnik.md & 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.