Două sensuri giratorii noi la Braşov

Două sensuri giratorii noi la Braşov

0 422

Municipalitatea lucrează la construirea unui sens giratoriu noi la intersecţia străzilor Zorilor cu Carpaţilor şi a unuia în zona parcării din Poiana de Jos

Municipalitatea lucrează la construirea unui sens giratoriu noi la intersecţia străzilor Zorilor cu Carpaţilor şi a unuia în zona parcării din Poiana de Jos. Aici va fi amenajată şi o staţie facultativă RAT pentru persoanele cu nevoi speciale.
Amenajarea sensului giratoriu din cartierul Astra face parte dintr-un plan de reconfigurare a mai multor zone din oraş. Potrivit lui Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, intersecţia Zorilor cu Carpaţilor ridica mari probleme mai ales pentru cei care încercau să iasă din Zorilor spre Carpaţilor fie dreapta fie stânga.
Sensul giratoriu provizoriu de la intersecţia Carpaţilor cu Zorilor ar trebui să fie funcţional la sfârşitul săptămânii viitoare, inclusiv cu semaforul pe galben intermitent. Un alt sens giratoriu de dimensiuni mari va apărea şi în Poiana Braşov, în zona parcării de la Poiana de jos. Acest sens este deja în curs de amenajare, fiind delimitat cu parapete din plastic.
Va fi amenajat şi un trotuar pe partea de coborâre dinspre Poiana cu rigolă, pentru a preveni inundarea sensului giratoriu.
La solicitarea unor ONG-uri, la Centrul de echitaţie din zonă, unde se fac şi unele şedinţe de terapie cu persoanele cu nevoi speciale, va fi amenajată o staţie facultativă a RATBV una la urcare şi una la coborâre, cu trecere de pietoni.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.