Doua scoli brasovene au primit titlul de „Scoli Europene”

Doua scoli brasovene au primit titlul de „Scoli Europene”

0 58

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a desemnat 60 de scoli castigatoare la editia a V-a a concursului de proiecte „Scoala Europeana”. Fiecare unitate de invatamant va primi placheta „Scoala Europeana – 2008″ si un premiu in valoare de 5.000 lei care va fi utilizat pentru dotari. Decizia privind bunurile care vor fi achizitionate apartine conducerii fiecarei unitati scolare. MECT va repartiza fondurile Inspectoratelor Scolare Judetene, care la randul lor au obligatia sa le transmita unitatilor de invatamant.

Certificat valabil trei ani
Competitia pentru obtinerea certificatului „Scoala Europeana” s-a adresat tuturor unitatilor de invatamant preuniversitar care au fost sau sunt implicate in activitati sau proiecte de cooperare europeana. Activitatile pot avea in vedere fie institutia, in ansamblu, fie personalul didactic sau elevii, individual sau in echipe. Odata obtinut, certificatul este valabil timp de trei ani, dupa care scoala trebuie sa reintre in concurs pentru a-l obtine.
Evaluarea scolilor s-a realizat dupa urmatoarele criterii: coerenta activitatilor de cooperare europeana cu politica generala a institutiei scolare, integrarea activitatilor de cooperare europeana in programul curent al scolii, varietatea grupurilor de varsta implicate in activitati, continuitate si constanta in activitati, strategie si modalitati de evaluare si diseminare, calitatea parteneriatelor stabilite. La editia din acest an s-au inscris 194 unitati de invatamant din intreaga tara.

Doua scoli europene la Brasov
Din cele noua unitati de invatamant din Brasov inscrise in competitie, doar doua au reusit sa obtina certificatul de „Scoala Europeana”. Scolile brasovene care vor primi placheta „Scoala Europeana – 2008”, precum si premiul in valoare de 5.000 lei sunt Colegiul de Stiinte ale Naturii „Grigore Antipa“ si Colegiul Tehnic de Constructii si Arhitectura „Christian Kertsch“. Certificatul este valabil timp de trei ani, dupa care scoala trebuie sa reintre in concurs pentru a-l obtine.

Laura Moise

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.