Doua saptamani pana la testele nationale

Doua saptamani pana la testele nationale

0 179

Anul acesta peste 200.000 de elevi vor sustine probele de la testele nationale. Elevii claselor a opta mai au la dispozitie doar doua saptamani pentru a se pregati pentru probele de la testele nationale. Testele Nationale vor debuta pe 18 iunie, cu proba la limba si literatura romana.


?


Vacanta vine mai repede


Elevii care termina clasa a opta vor intra in vacanta cu sapte zile mai repede decat colegii lor din alte clase, adica la sfarsitul acestei saptamani. Ziua de 19 iunie este rezervata testelor la limba materna, iar proba de matematica este programata pentru 20 iunie. Ultima zi de examen va fi 21 iunie, cand elevii vor sustine proba la alegere intre geografie si istorie. Toti elevii care vor sustine aceste probe vor afla rezultatele pe 24 iunie, iar intre 25 si 27 august pot depune eventuale contestatii.


?


Variante de subiecte


Ministerul Educatiei si Cercetarii a elaborat mai multe variante de subiecte pentru probele de la testele nationale si in dimineata fiecarei probe va fi extras numarul uneia dintre variante, pe care elevii o vor avea de rezolvat. Pentru a promova examenul, elevii trebuie sa obtina cel putin nota cinci la fiecare test. Un candidat care a luat la cel putin unul dintre teste o nota mai mica decat cinci este considerat respins si va trebui sa sustina din nou probele acestui examen. Cei care vor fi surpinsi copiind vor fi exclusi din examen.


Pe baza mediei obtinute la testele natioanle, elevii se vor inscrie la liceu, si in ordinea mediilor vor fi repartizati cu ajutorul computerului la specializarile alese.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.