Doua ore de protest la poarta IAR Ghimbav

Doua ore de protest la poarta IAR Ghimbav

0 488

Circa 180 de salariati de la IAR Ghimbav au protestat ieri timp de doua ore in fata societatii. Oamenii au refuzat sa intre la munca intre orele 7.00 si 9.00, pentru a-si manifesta nemultumirea fata de faptul ca li se incalca dreptul la negocierea colectiva

Circa 180 de salariati de la IAR Ghimbav au protestat ieri timp de doua ore in fata societatii. Oamenii au refuzat sa intre la munca intre orele 7.00 si 9.00, pentru a-si manifesta nemultumirea fata de faptul ca li se incalca dreptul la negocierea colectiva. Angajatii au acuzat si faptul ca salariile lor au ramas blocate, desi societatea nu are datorii restante si este pe profit de cativa ani.
Cei aproximativ 180 de angajati care urmau sa intre in primul schimb au ramas la poarta in aceasta dimineata timp de doua ore, cerind conducerii sa le dea dreptul la actiuni colective pentru a-si negocia salariile. Sindicatul este legat de maini si pe picioare de prevederi legale pe care le considera aberante si pe care nu au reusit sa le modifice in ciuda demersurilor pe care le fac de cinci ani incoace, spune Suba Arpad, lider sindical IAR Ghimbav.
Angajatii sustin ca in cazul SC IAR SA, legea reglementeaza „o situatie aberanta“, deoarece societatea nu are datorii restante, a obtinut profit in anii anteriori o crestere salariala ar fi justificata de cresterea productivitatii muncii. Cu toate acestea, salariile angajatilor sunt blocate, desi volumul de munca a crescut constant.
Numeroasele interventii la autoritati prin BNS la Ministerul Finantelor si Ministerul Economiei facute de catre sindicalistii IAR au ramas pana acum fara raspuns.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.