Două noi cazuri de coronavirus au fost confirmate în Româna

Două noi cazuri de coronavirus au fost confirmate în Româna

0 94

Numărul persoanelor infectate cu coronavirus în România a ajuns la 6. Ultimele două cazuri au fost identificate miercuri, la distanță de câteva zeci de minute unul de altul. Este vorba despre o persoană în vârstă de 71 de ani din Suceava și un tânăr, de 17 ani, din Timișoara, care a intrat în contact cu bărbatul de 47 de ani din Timișoara, testat pozitiv anterior, după cum transmite Grupul de Comunicare Strategică.  Șase persoane diagnosticate, 35 de persoane se află în carantină instituţionalizată, iar alte 10.094 sunt în izolare la domiciliu şi sub monitorizare medicală, este situația la nivel naţional, după cum informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin intermediul unui comunicat.

În cazul celor 35 de persoane se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul Covid – 19 (coronavirus).

Primul pacient depistat ca fiind pozitiv este considerat vindecat după ce două teste au ieşit negative la un interval de 24 de ore unul de celălalt. Bărbatul a fost externat luni, 3 martie. Luni au fost înregistrate 67 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 977 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.