Două goluri marcate în finalurile reprizelor dar și două penaltyuri refuzate :...

Două goluri marcate în finalurile reprizelor dar și două penaltyuri refuzate : FC Braşov – Minaur Baia Mare 1-1

0 58

FC Brașov a jucat primul meci pe teren propriu, în actuala ediție a campionatului ligii secunde, întâlnind acasă nou promovata Minaur Baia Mare. Meciul a început cu FC Braşov în ofensivă. În minutul 7, Saim Tudor a şutat de la 20 de metri, însă portarul advers a reţinut cu siguranţă. În minutul 16, un şut al lui Chică-Roşă de la marginea careului a trecut puţin peste bara porţii. În minutul 27 o bâlbâială în careul maramureşenilor a făcut ca braşovenii să fie aproape de gol, însă niciun stegar nu a reuşit să împingă mingea în poartă. Minutul 38 a adus o nouă şansă mare pentru braşoveni, Sorsa din 6 metri, a trimis, cu capul, peste poartă. Ultima ocazie a braşovenilor în repriză a venit după o incursiune a lui Dumbravă care a şutat la colţul scurt, însă portarul Băilă a respins în corner. Golul oaspeţilor a venit pe contraatac, un şut de la aproximativ 20 de metri, deviat, iar mingea a căzut în plasa porţii braşovene. Era ultima secundă a primei părți, după care arbitrul a fluierat finalul celor 45 de minute.

Repriza a doua a fost una mai săracă în ocazii. Angelov a înecrcat de două ori poarta, în minutul 73 cu capul din careu şi în minutul 80, cu un şut de la aproximativ 20 de metri, însă, de fiecare dată, mingea a trecut peste poartă. În minutul 86 s-a făcut remarcat şi portarul braşovenilor, Sebastian Micu, care a scos miraculos o minge, după un şut bun de la 10 metri. Golul braşovenilor a venit în minutul 94,  după o bâlbâială a fundaşilor din Baia Mare. După mai multe şuturi spre poartă, Eduard Lambrinoc a reuşit să împingă balonul în plasă, iar arbitrul a fluierat finalul după doar 5 secunde…Astfel, FC Braşov a obţinut primul punct din acest campionat. De remarcat faptul că arbitrul nu a văzut cele două iregularități din careul echipei băimărene, una care s-ar fi putut vedea și de pe…lună, în care Anghelov a fost tras în careu…Astfel, echipei brașovene i-au fost refuzate două lovituri de la 11 metri!

FC Braşov : Micu – Sorsa, Fustar, Jovanovic, Dumbravă (Martinov, min. 70), Spătaru (Lambrinoc, min. 55), Iorga (Covalciuc, min. 46, Oltean min. 70), Lazăr, Tudor Saim (De Amorim, min. 46) – Angelov, Chică-Roșă.

,,Un joc pe care l-am început foarte bine, am avut foarte multe situaţii, însă am ales tot timpul procedeul greşit. Apoi a apărut lipsa de pregătire la anumiţi jucători. În ultimele 20 – 25 de minute am arătat foarte rău. Am reuşit să egalăm pe finalul meciului. Până la urmă când egalezi în ultimul minut eşti mulţumit şi cu un punct. Dar e important ca jucătorii care au venit acum să ajungă la un nivel de pregătire foarte bun, s-a văzut foarte clar, jucătorii care au venit mai repede aveau o pregătire uniformă, în rest foarte multă suferinţă. Am avut două penaly-uri, două lovituri de la 11 metri, la fel ca la Vâlcea. Nu vreau să comentez arbitrajul, dar lucrurile au fost evidente. Dacă ni s-ar fi dat ce era poate am fi egalat mai repede. Suntem o echipă în reconstrucţie totală, cu mulţi jucători nou veniţi, practic pentru ei a fost primul joc în ultimele două – trei luni, şi lucrul ăsta s-a văzut. Avem un lot bun, dar avem foarte mult de muncă pentru a aduce echipa la un nivel bun de pregătire.”, a spus la finalul meciului Dan Alexa, antrenorul braşovenilor.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.