Dotari occidentale pentru Maternitate

Dotari occidentale pentru Maternitate

0 528

Saloane moderne, lifturi exterioare, climatizare centrala si fluxuri medicale la cele mai inalte standarde. Sunt dotarile de care Maternitatea din Brasov va beneficia in sfirsit la finalizarea lucrarilor de modernizare asteptate de 8 ani incoace la corpul vechi al cladirii.

Saloane moderne, lifturi exterioare, climatizare centrala si fluxuri medicale la cele mai inalte standarde. Sunt dotarile de care Maternitatea din Brasov va beneficia in sfirsit la finalizarea lucrarilor de modernizare asteptate de 8 ani incoace la corpul vechi al cladirii. In urma acestora, unitatea spitaliceasca care deserveste 3 judete si care inregistreaza anual peste 4000 de nasteri se va transforma intr-una cu conditii ca in Occident.

Modernizarea corpului vechi al Maternitatii din Brasov va demara efectiv cu lucrari ample de reabilitare in data de 3 august. Sedinta de deschidere a santierului la obiectivul de investitii a avut loc ieri in prezenta reprezentantilor Bancii Mondiale cei care finanteaza obiectivul ce va transforma unitatea spitaliceasca in una la standarde europene.

In curand pacientele vor avea la dispozitie saloane ultramoderne cu grupuri sanitare proprii si se va realiza o restructurare functionala si tehnologica a sectiilor de obstetrica si neonatologie.

Potrivit dr. Mircea Preda – manager Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie DR. I.A. Sbarcea, vor fi numai rezerve cu 1 pat, 2 si 3 paturi pentru lauze , alte conditii la terapie intensiva nou nascuti cu fluxuri medicale adevarate, de aer medical de oxigen. Vom avea o climatizare centrala , nu vor mai exista calorifere, vor aparea 2 lifturi exterioare, liftul care este acuma functional din 1950 se va inlocui.maternitate2

Proiectul a insemnat 8 ani de eforturi dar si de sperante naruite, pentru ca totul a demarat in 2007 iar in 2011 santierul a fost abandonat dupa ce s-a descoperit o neconcordanta in proiecte si s-au oprit lucrarile pentru ca nu erau prevazute lucrari de consolidare.

Conform contractului cu firma constructoare, lucrarile de reabilitare sunt programate sa se finalizeze in primavara anului viitor in februarie sau martie. Investitiile se ridica la suma de 23,3 milioane de lei, bani proveniti de la Guvern printr-un imprumut de la Banca Europeana de Investitii.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.