Dosarul Ridzi amanat !

Dosarul Ridzi amanat !

0 138

Deoarece parlamentarii presteaza munca foarte grea, ceva gen minerit la mare adancime, ei sunt bine hraniti si lucreaza doar patru zile pe saptamana, de luni si pana joi, zile din care prima si ultima sunt dedicate venirii si plecarii de la si spre resedintele proprii, niste cuiburi de vajnici vulturi in peisajul politic, monoton deja, al tarii.
De aceera si Comisia parlamentara instrumentand cazul zglobiei Monica Ridzi isi intrerupe pana luni activitatea. Astfel, martorii din dosarul Ridzi, printre care si ceva jurnalisti cu pana ascutita, vor fi audiati tocmai lunea viitoare. Pana atunci insa si ca sa-si justifice ciorba de vacuta de la cantina Parlamentului, la sfert de pret fata de aceeasi zeama mancata la „impinge tava”, membrii comisiei de ancheta in acest caz au inceput lucrarile prin supunerea la vot a persoanelor care vor fi audiate luni, schema pe care nu o inteleg. Daca stii ca acela sau celalalt a vazut hotul sau are cunostinte cum sforaie acesta, ii convoci si ii audiezi ca martori ai acuzarii sau apararii.
Avand ovazul politic incins in el, obraznicul Cristian Boureanu si-a slobozit spre sala nechezatul si a solicitat trimiterea unei „hartii din partea comisiei pentru a vedea daca exista o ancheta in desfasurare, daca nu, consider ca faceti abuz de majoritate si pur si simplu nu doriti ca aceasta comisie sa functioneze in conditii de legalitate”, amenintand cu blocarea anchetei, ca de aceea l-au trimis pedelistii tocmai pe el in aceasta comisie, stiindu-l mai tupeist si mai proaspat la minte decat ceilalti colegi de partid, cu scoala pe scurtatura si creierul plutind in grasimi.
„Va rog sa propuneti pe rand la vot. Sunt persoane cu care suntem de acord sa le invitam si persoane cu care nu suntem de acord sa le invitam”, a mai adaugat Boureanu la inceputul procedurilor de vot referitoare la persoanele care vor fi audiate luni, de parca nu tot el recunoscuse cu putin inainte majoritatea partii adverse, acuzatoare.
Apoi, ramanand destul timp pana sa sune clopotelul de pauza, s-a trecut si la ceva audieri. Primul pe lista de ieri a fost jurnalistul sportiv Catalin Tolontan, de la ziarul care a scormonit prin acest rahat ministerial si l-a facut sa puta in toata tara. Jurnalistul, probabil unul din cei subordonati anumitor moguli criticati de presedintele pedelist Traian Basescu, a adus o serie de probe adunate pe parcursul anchetei sale jurnalistice in cazul Monicai Iacob Ridzi.

Iar dincolo de usa salii de audieri se mai aflau insirati, ca niste margaritare pe o ata, si reprezentantii celor doua firme care au incheiat contractele cu Ministerul Tineretului pentru organizarea evenimentelor din ziua de 2 mai, precum si oficiali ai ministerului, printre care secretarul de stat, Octavian Belu, care, de cand nu mai antreneaza lotul de gimnastica, a inceput sa faca burta pe scaun ministerial.
Miercuri, Comisia parlamentara mai audiase mai multi angajati ai Ministerului Tineretului, care cu portocale prin buzunare, care incinsi cu brau de trandafiri, in baza algoritmului. Printre acestia s-au aflat directorul de achizitii, directorul economic si cel juridic, precum si fostul sef al Autoritatii Naþionale de Tineret, Borbely Karoly, acesta purtand pe umeri o poarta secuiasca fara sonerie si cu cheia pierduta.
Nu s-au facut publice rezultatele audierilor de pana acuma, dar le vom afla de la gurile sparte din comisie, caci la iarba verde sau nisipul auriu de sfarsit de saptamana se spun multe.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.