Dosarul FNI, adus cu camionul la instanta !

Dosarul FNI, adus cu camionul la instanta !

0 231

Cele aproximativ 3.000 de volume din dosarul FNI au fost aduse, sambata dimineata, cu un camion de mare tonaj la sediul instantei supreme, care urmeaza sa stabileasca un prim termen pentru a judeca recursul in procesul privind prabusirea FNI.
Arhivarii si grefierii sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au fost ajutati, vreme de doua ore, de colegii de la Curtea de Apel Bucuresti sa descarce cele aproape 3.000 de volume si sa le duca in sediul instantei.
Instanta suprema a fost instiintata inca de joi ca dosarul trebuie adus de la Curtea de Apel Bucuresti si s-a stabilit, de comun acord, ca acest eveniment sa se petreaca sambata, pentru a nu fi afectata activitatea instantei.
Volumele au fost depuse in subsolul sediului ICCJ, dosarul urmeaza sa fie inregistrat, sa se faca citatiile si sa se fixeze un prim termen de judecata.
Dosarul FNI a ajuns in faza de recurs la ICCJ, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a condamnat-o pe Ioana Maria Vlas la 10 ani de inchisoare, pedeapsa scazuta de la 13 ani, pe motiv ca aceasta a fost sincera atat pe parcursul anchetei cat si al procesului FNI si pentru ca s-a prezentat la instanta chiar si dupa punerea sa in libertate, dupa cum se arata in motivarea instantei care a dat sentinta in 18 iunie.
Ioana Maria Vlas a fost condamnata de judecatorii Curtii de Apel Bucuresti pentru inselaciune si abuz in serviciu, timp de cinci ani avand ingradite anumite drepturi, dupa ce isi ispasesete pedeapsa. Totodata, instanta a constatat faptul ca infractiunea de fals pentru care a fost acuzata Vlas s-a prescris.
Ioana Maria Vlas a fost pusa in libertate in 7 aprilie.
Intre timp, Tribunalul Bucuresti a declarat valabil contractul de fidejusiune/cautiune incheiat in 6 decembrie 1999 intre CEC, SOV Invest si FNI. Instanta a obligat persoanele condamnate si firmele din acest dosar la plata de despagubiri catre 130.798 de investitori FNI, dar nu a acordat si daunele morale cerute.
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a inceput plata despagubirilor catre pagubitii FNI, care, pana la sfarsitul lui 2008, ar urma sa primeasca o suma estimata la 400 de milioane de lei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.