Dosarul Flota din nou pe linie de plutire?

Dosarul Flota din nou pe linie de plutire?

0 120

Ieri, Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit un nou termen pentru judecarea dosarului „Trofeul Calitatii”, in care Adrian Nastase este acuzat ca si-a folosit functia si autoritatea pentru a obtine foloase necuvenite. Urmatorul termen in acest proces al „Trofeului Calitatii”, dosar in care sunt judecati Adrian Nastase si Irina Jianu, si dosar care anumiti „clopotei” printre filele sale, s-a amanat, pentru a patra oara, urmatorul termen fiind stabilit pe 16 iunie.
Motivul amanarii a fost acela ca trei dintre suporturile audio-video depuse ca probe la dosar de catre procurorii care au instrumentat cazul nu au putut fi deschise si, in consecinta, avocatii nu au putut formula exceptii.

Instanþa a pus in vedere reprezentantilor Parchetului sa explice de ce nu s-au putut folosi probele respective si, de asemenea, sa consemneze daca doresc sa foloseasca in continuare cele trei suporturi audio-video.
Intrebat cum raspunde acuzatiilor din dosarul „Trofeul Calitatii”, Adrian Nastase a raspuns ca este un dosar instrumentat politic si ca singurul motiv pentru care el este acuzat in acest proces este din cauza ca a fost figura de pe afis la fostele alegeri prezidentiale.
„Singura mea vina e ca in momentul acela, candidatul din partea PSD-ului la prezidentiale nu era George Bush, ci era Adrian Nastase. Daca era George Bush pe afis, atunci il chema pe el la proces”.
Pe undeva pare si pentru un neavizat in ale justitiei ciudat cum de Nastase este chemat si are infatisari pe la tribunale tocmai cand se pune de ceva alegeri, iar dosarele sunt „subtirele” din partea procurorilor. Ce soi de justitie o mai fi si asta? Daca-i vinovat, arde-l, iar daca nu, da-l in ma-sa si apucate de alte treburi, ca sunt destule.
Iar daca tot a trecut pe la tribunal, Adrian Nastase a prezentat, la iesirea de la proces, un document care, conform declaratiilor lui, ar reprezenta expertiza tehnica-judiciara din dosarul Flota, efectuata acum 10 ani si care contine zeci de pagini. Din acest raport ar rezulta faptul ca actualul presedinte Basescu, la vremea disparitiei flotei ministru al Transporturilor si unic actionar al unei societati comerciale de pe o insula din zona Triunghiului Bermudelor – gurile si scriptele rele spun asta, banuind ca Traienel ar fi dat o mana de ajutor ca flota romaneasca de pescuit si comerciala sa fi disparut in vestitul triunghi, in care misuna extraterestri – ar fi adus un prejudiciu statului roman in valoare de peste 80 milioane de dolari.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.