Dosarul Elenei Udrea – inca un acuzat de trafic de influență și...

Dosarul Elenei Udrea – inca un acuzat de trafic de influență și spălare de bani, Radu Budeanu!

0 430

Direcția Națională Anticorupție informează că procurorii au dispus controlul judiciar pe cauțiune (2 milioane lei) pentru 60 de zile față de Radu Budeanu, acuzat de trafic de influență, în formă continuată, și spălare de bani, după ce a intermediat primirea de mită de către Elena Udrea de la Bogdan Buzăianu.
DNA susține, într-un comunicat de presă transmis joi AGERPRES, că, în vara anului 2010, Elena Udrea în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului și de persoană cu funcție de conducere în cadrul unui partid politic, având influență asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei și ai SC Hidroelectrica SA, a pretins de la un om de afaceri (Bogdan Buzăianu — n.r.), prin intermediul lui Radu Budeanu, suma de 5 milioane USD, pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului bilateral de vânzare — cumpărare de energie electrică.
„În același context, la sfârșitul anului 2011, inculpatul Budeanu a primit de la același om de afaceri o parte din suma de bani pretinsă de inculpată. La începutul anului 2012, în scopul menționat, Budeanu i-a remis inculpatei Udrea 3,8 milioane USD primită de la omul de afaceri și i-a înlesnit preluarea unei creanțe de 900.000 de euro pe care una din firmele controlate de omul de afaceri o deținea ca urmare a unui împrumut garantat cu pachetul de 90% din acțiunile la o societate comercială cu activitate în mass-media”, afirmă procurorii.ELENA UDREA S

Potrivit DNA, pentru a ascunde adevăratul beneficiar al creanței de 900.000 de euro și implicit adevăratul proprietar al firmei respective cu activitate în mass-media, Radu Budeanu i-a facilitat Elenei Udrea încheierea unui contract de novație cu schimbare de creditor, între firma omului de afaceri și o altă societate recomandată de aceasta.
Pe timpul cât se află sub control judiciar, Budeanu trebuie să respecte următoarele obligații: să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată cu privire la schimbarea locuinței; să se prezinte la organul de poliție, conform programului de supraveghere sau ori de câte ori este chemat; să nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a organelor judiciare; să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.
„Inculpatului Budeanu i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. De asemenea, Radu Budeanu va depune o cauțiune în valoare de 2.000.000 lei, care va fi consemnată pe numele inculpatului la dispoziția DNA prin constituirea unei garanții reale, mobiliare ori imobiliare, în limita sumei respective, în favoarea Direcției. Inculpatului Radu Budeanu i se atrage atenția că nedepunerea cauțiunii atrage înlocuirea măsurii cu alta mai gravă”, se mai subliniază în comunicat. AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.