Dosarul de hacker al lui Cioaca revine la Judecatorie

Dosarul de hacker al lui Cioaca revine la Judecatorie

0 95
Dosarul in care Cioaca este acuzat de violarea corespondentei Elodiei se intoarce pentru a treia data la Judecatoria Brasov. Curtea de Apel Brasov a admis recursul formulat de DIICOT si de familia Ghinescu impotriva sentintei de achitare pronuntata de Judecatoria Brasov si a retrimis dosarul spre judecare la aceeasi instanta.
In septembrie 2010 Cristian Cioaca erat condamnat de magistratii Curtii de Apel Brasov la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru violarea corespondentei electronice a fostei sale sotii Elodia Ghinescu. Sentinta a fost atacata cu recurs si a ajuns la Inalta Curte de Casatie si Justitie care a apreciat ca dosarul nu era de competenta Curtii de Apel si l-a trimis spre rejudecare la Judecatoria Brasov. Magistratii acesteia au decis in aprilie 2012 achitarea lui Cioaca pe motiv ca a intervenit declararea pe cale judecatoreasca a decesului Elodiei. Achitarea pronuntata de instanta Judecatoriei a fost atacata cu recurs atat de procurorii DIICOT care au instrumentat dosarul cat si de familia Ghinescu. Recursul a fost judecat de Curtea de Apel Brasov saptamana trecuta iar solutia a fost retrimiterea cauzei spre rejudecare la Judecatorie.
Si in procesul pentru stabilirea unui curator pentru minorul Patrick s-a ajuns la o concluzie. Judecatoria Pitesti a decis ca un avocat din baroul Pitesti sa fie curator special al minorului Patrick Cioaca, pentru a-l reprezenta in procesul penal de omor intentat tatalui sau.
In 3 martie la Tribunalul Arges a avut loc primul termen pe fond in dosarul uciderii Elodiei Ghinescu cand instanta a dispus introducerea ca parte vatamata a minorului Patrick Cioaca si citarea lui la domiciliul Anei Maria Ene, matusa din partea tatalui, in custodia careia se afla. Urmatorul termen pe fond in procesul de omor a fost stabilit pentru data de 2 aprilie.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.