Dosarul Baneasa: recursul procurorilor, amanat !

Dosarul Baneasa: recursul procurorilor, amanat !

0 92

Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat luni recursul procurorilor la refuzul Curtii de Apel de a dispune arestarea preventiva a celor trei persoane urmarite penal in dosarul Baneasa. Instanta a aprobat cererea avocatilor de amanare a recursului pe motiv ca acestia nu au avut timp pentru studierea dosarelor.
In motivarea respingerii masurii de arest preventiv, judecatorul aratase ca procurorii DNA nu ar fi adus probe concludente.
In acest dosar, omul de afaceri Gabriel Popoviciu este acuzat de complicitate la infractiunea de abuz in serviciu, in legatura cu transferul de proprietate a unui teren din zona Baneasa. A mai fost ceruta arestarea lui Cornel Serban, fost sef al Directiei de Informatii din MAI si a lui Petre Pitcovici de la DGA a aceluiasi minister – informeaza Radio Romania Actualitati.
Cei doi sunt acuzati de favorizarea infractorului. Totodata, in acelasi dosar este urmarit penal si Niculae Alecu, fost rector al Universitatii de Stiinte Agronomice din Bucuresti pentru abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave.
Potrivit procurorilor, in perioada 2000-2003, Niculae Alecu, impreuna cu alte persoane din cadrul universitatii, au beneficiat de sprijinul interesat al lui Gabriel Popoviciu si, în baza unui contract incheiat cu incalcarea legii, au facut posibil transferul unui teren de peste 200 de ha din domeniul public al statului la o firma controlata de Gabriel Popoviciu.
Pentru Niculae Alecu nu a fost ceruta arestarea preventiva.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.