Dosarul Aristotel Cancescu are primul termen joi, 30 aprilie

Dosarul Aristotel Cancescu are primul termen joi, 30 aprilie

0 550

Cazul se judeca la Tribunalul Brasov dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie si-a declinat competenta, in urma cu o saptamina, ca urmare a faptului ca deputatul Ioan Dinita, judecat si el in acest dosar, si-a dat demisia din Parlament

Cazul se judeca la Tribunalul Brasov dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie si-a declinat competenta, in urma cu o saptamina, ca urmare a faptului ca deputatul Ioan Dinita, judecat si el in acest dosar, si-a dat demisia din Parlament.

La termenul de joi magistartii brasoveni vor judeca masurile preventive ale inculpatilor din dosar. Aristotel Cancescu se afla in continuare in arest la domiciliu, dupa ce a fost trimis in judecata, in data 17 decembrie 2014, de procurorii DNA Brasov, acuzat de cinci infractiuni de abuz in serviciu, luare de mita, spalare de bani, trafic de influenta si instigare la tentativa la abuz in serviciu.

In acelasi dosar sint judecati, in stare de libertate, fostul deputat PC Ioan Dinita, patronul firmei Gotic, pentru complicitate la abuz in serviciu, dare de mita si spalare a banilor, Aurelia Popescu, Cristian Emil Cirica, Viorel Costea, Mircea Constantin si Ioan Botoman, toti pentru abuz in serviciu.Tribunalul Brasov

Procurorii i-au trimis in judecata si pe Maria Gheorghies, pentru complicitate la abuz in serviciu, Radu Petru Ispas, administrator public al judetului Brasov la data faptelor, pentru abuz in serviciu si instigare la tentativa la abuz in serviciu.

De asemenea, Gabriel Bagiu, administrator al SC Ramb Sistem SRL Brasov, este judecat pentru complicitate la abuz in serviciu si cumparare de influenta, Bogdan Aurelian Rusu, director al SC Canaris SRL la data faptelor, este acuzat de spalare a banilor.

Faptele s-ar fi desfasurat in perioada noiembrie 2006 – noiembrie 2014 si sint legate de activitatea lui Cancescu si a lui Radu Petru Ispas, administrator public al judetului Brasov, care s-au folosit de functii pentru interesele proprii si ale firmelor Gotic si Ramb Sistem.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.