Dosarele pentru Admiterea 2009 la facultate – verificate de aparate speciale

Dosarele pentru Admiterea 2009 la facultate – verificate de aparate speciale

0 144

Acum, ca examenul de Bacalaureat a luat sfarsit, majoritatea elevilor mai au un ultim test. Este vorba de admiterea in unitatile de invatamant superior.
Dupa cum se stie deja, marea majoritate a facultatilor din Romania au ca modalitate de admitere metoda „dosarul”. In functie de documentele pe care candidatii le includ acolo, acestia pot spera la un loc bugetat sau cu plata in institutiile de invatamant superior din Romania.
Din cauza nenumaratelor scandaluri, din ultima vreme, privind diplomele de bacalaureat false emise, universitatile au fost nevoite sa adopte masuri speciale pentru analizarea corecta si amanuntita a acestor documente.
Astfel, au fost achizitionate aparate speciale de depistare a documentelor false pentru a putea verifica toate dosarele tinerilor care se vor inscrie la facultate in aceasta vara.
Masura a fost luata de Ministerul Educatiei printr-un ordin care va obliga toate rectoratele sa constituie echipe de specialisti care sa verifice toate actele depuse de studenti, astfel inca sa nu se poata strecura diplome false de bacalaureat.
Prin acelasi ordin, se specifica faptul ca fiecare universitate va fi obligata sa pastreze in arhiva cate o copie a diplomei de bacalaureat si a cartii de identitate ale fiecarui absolvent.
Tot incepand cu acest an, ministerul va introduce Registrul Matricol Unic ce va cuprinde toate datele legate de parcursul academic al studentilor.

Locurile puse la dispozitie de facultatile din Romania in 2009 par a fi suficiente pentru numarul de cereri preconizat pentru acest an.
Universitatea Bucuresti, cea mai cautata institutie de invatamant superior din Romania, ofera 12.900 de locuri pentru viitorii studenti, in timp ce la ASE vor fi 6.445 de locuri iar la Universitatea Politehnica 5.898 locuri.
In linii generale, dosarul candidatului trebuie sa contina urmatoarele documente: diploma de bacalaureat sau echivalenta cu aceasta, in original sau copie legalizata (unele facultati solicita si foaie matricola), certificatul de nastere, in copie legalizata si adeverinta medicala-tip, din care sa rezulte ca este apt pentru facultatea la care candideaza.
In plus, candidatul trebuie sa mai prezinte trei fotografii tip buletin de identitate, copie dupa cartea de identitate si chitanta de plata a taxei de admitere.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.