DOSAR DE SĂNĂTATE NR. 10! ATENȚIE! INFARCT! Opriti-vă două minute...

DOSAR DE SĂNĂTATE NR. 10! ATENȚIE! INFARCT! Opriti-vă două minute și citiți!

3 309

1. Să presupunem că este ora 19:45 și te duci acasă după o zi neobișnuit de grea la lucru (desigur, singur).

2. Sunteți cu adevărat obosiți, furioși și frustrați.

3. Dintr-o dată, începeți să vă simțiți dureri mari în piept cu extindere în braț și maxilar. Sunteți la aproximativ cinci kilometri de spitalul cel mai apropiat de casa dvs.

4. Din păcate, nu știți dacă puteți merge atât de departe.

5. Ați fost instruiți sa acordati primul ajutor, dar tipul care a predat cursul nu ți-a spus cum să faci asta pe tine însuți.

6. Cum poti supraviețui singur unui atac de cord? Deoarece mulți oameni sunt singuri atunci când au un atac de cord, persoana a cărei inimă bate inadecvat și care se simte RĂU are doar 10 secunde înainte de a-și pierde conștiința.

7. Cu toate acestea, aceste victime se pot ajuta singure tușind. Înainte de fiecare tuse, trebuie să iei o inspirație profundă, iar tusea trebuie să fie profundă și prelungită, ca și în producerea sputei din profundul pieptului.
O respirație și o tuse trebuie repetate la fiecare două secunde fără întrerupere, până când primim ajutor sau pana când inima bate normal.

8. Respirațiile adânci aduc oxigen în plămâni și mișcările produse de tuse comprimă inima și mențin circulația sângelui. 
Presiunea asupra inimii ajută de asemenea la restabilirea ritmului cardiac normal. În acest fel, victimele atacului de cord pot merge la un spital.

9. Spuneți la cât mai multe persoane posibil. Ar putea să-i salveze viața!

10. Un cardiolog spune: Dacă cineva care primește acest mesaj trimite la 10 persoane, puteți paria că vom salva cel puțin o viață.

11. În loc să trimiteți glume, vă rugăm să transmiteți această corespondență care poate salva viața unei persoane.

12. Dacă acest mesaj vine la dvs. … mai mult de o dată … vă rog să nu vă supărați…
În schimb, ar trebui să fiți fericiți că aveți mulți prieteni pentru care contati și vă reamintesc cum sa procedezi cu un atac de cord.
Sanatate!

Horia D.R.

Nota redacției
Unul din colegi știa de acest articol. Cu cateva zile în urmă, spre finalul lunii ianuarie a.c., cu puțin înainte de ora 8 dimineața, după ce a urcat două etaje, a suferit un atac de cord. A aplicat întocmai recomandarile, a respirat profund, a tușit, din nou a respirat profund, din nou a tușit… A repetat acest lucuru până a dispărut durerea,… gheara din piept. Astfel a supraviețuit unui infarct miocardic acut, diagnostic confirmat de medicii de specialitate.
Atenție la ora 8!!! Statisticile spun că aceasta este ora când se petrec cele mai multe infarcturi.
Atenție după 50-55 de ani la nivelele de colesterol pe care le înregistrați! Și la tensiunea arterială! Orice valoare care depășește normalul poate fi rezultatul unor depuneri semnificative pe arterele coronare. De aici până la blocaj și infarct nu este decât un pas. Colegul nostru l-a făcut!

COMENTARII

  1. Știam de această chestiune și o pun in practica de câte ori nu prea e in regulă cu inima . Nu aștept infarctul . Este simplu și nu costă nimic. Alături de o nitroglicerina sublingual ,poate salva o viață !

    • Dle MUTU, noi vrem și putem dovedi că totul este adevărat. Pentru acesta, in particular, pe un numar de telefon (si o adresa de mail) putem pune la dispozitie detalii (trimitere, diagnostic confirmat de medici, scrisoare medicala etc.). Nu suntem in fata unei minuni ci a unei practici care a salvat vieți. Acesta este motivul publicarii articolului – SĂ SE ȘTIE!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.