Dorinel Munteanu a schimbat prefixul!

Dorinel Munteanu a schimbat prefixul!

0 205

Dorinel Munteanu, unul dintre fotbaliştii ,,generației de aur”, care au impresionat prin seriozitate, constanţă, ambiţie şi combativitate, a împlinit luni, 25 iunie, 50 de ani. Jucător polivalent, care s-a menţinut la cel mai înalt nivel în Bundesliga, reşiţeanul prezent la două ediţii ale Campionatului Mondial a rămas un personaj care poate deveni oricând obiect de studiu pentru juniorii care vor să asimileze secretele despre execuţiile cu ambele picioare, poziţionare în teren, şut de la distanţă sau pase luminoase.

Dorinel Munteanu are 134 de selecții în echipa națională a României, fiind primul în acest top. „Neamțul” este urmat de Hagi, cu 124, Gică Popescu, 115, Raț, 113 și Boloni, 102, aceștia fiind singurii jucători români cu peste 100 de selecții.

„Munti” și-a adus aminte și de perioadele când își aniversa ziua de naștere în cantonamentul echipei naționale. Acum 24 de ani, Dorinel Munteanu se afla cu naționala României la Campionatul Mondial din 1994, acolo unde „tricolorii” au ajuns până în sferturile de finală, fiind eliminați la penalty-uri de Suedia.
Au fost momente deosebite, practic a fost începutul carierei mele, mă refer și la echipa națională și a carierei mele în general. A fost o aniversare foarte frumoasă, cea din 1994, cu colegii mei, foarte scurtă fiindcă importante erau jocurile. Dar mesajele pe care mi le-au dat conducerea federației și colegii mei m-au bucurat. Pentru mine orice joc, orice vedeți la echipa națională a însemnat foarte mult. Faptul că am reprezentat România cu succes pentru suporteri este o mândrie pentru mine. Orice prezență la echipa națională, orice moment este așa cum face orice creștin care merge la biserică. Își trăiește bucuria, își trăiește momentul ” a spus Munteanu.
D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.