Dorin Lazar Maior reales ?n fruntea revolutionarilor

Dorin Lazar Maior reales ?n fruntea revolutionarilor

0 57

Dorin Lazar Maior a fost redevenit vineri in fruntea Blocului National al Revolutionarilor, el fiind ales cu o majoritate de voturi la Congresul Extraordinar care s-a desfasurat la Brasov, in Centrul Cultural „Reduta”.


Maior a fost reales presedinte al BNR cu 1020 de voturi pentru si 13 ?mpotriva, din cele 1120 de sufragii ale delegatiilor a 97 de asociatii de revolutionari din tara, 87 de voturi fiind anulate. Alaturi de el, ?n echipa de conducere a BNR au?mai fost alesi: fostul deputat de Sibiu, Mircea Bucur, ca presedinte executiv, Vasile Duta (ex senator revenit cu toata organizatia ACORD ?n BNR), presedinte al Consiliului National al BNR si Gheorghe Curta ca secretar general al revolutionarilor.


Maior a revenit ?n fruntea revolutionarilor, dupa ce la sfarsitul anului trecut a fost arestat si inchis ?n Penitenciarul Codlea sub acuzatia de santaj, practic fostul deputat PRM-PSD din mandatul trecut fiind implicat ?ntr-un scandal cu filiala bancii Romextera din Brasov. ?n timpul Procesului, Maior s-a autosupendat din fruntea revolutionarilor, iar George Costin s-a autoproclamat sef al BNR. De altfel, Costin a contestat organizarea Congresului de la Brasov, precizand ca este nestatutara. Fara succes ?nsa. Eliberat ?n urma cu aproximativ doua luni din ?nchisoare, Maior a fost reales, vineri, din nou ?n fruntea revolutionarilor. De altfel, „problematica Costin” va fi dezbatuta saptamana viitoare, ?n Consiliul National al BNR.?


La congres, au fost operate si anumite schimbari ?n statutul organizatoric al Blocului, sediul BNR fiind mutat la Brasov, la sediul Asociatiei revolutionarilor brasoveni. De asemenea, noua conducere a BNR doreste o mai multa implicare ?n activitatiile societatii civile din Romania.


„Acum ne reorganizam. Am fost ?ntr-o perioada de degringolada. Scopul congresului a fost tocmai definitivarea organigramei de conducere. Au existat multe interpretari si sper sa nu mai fie. Totodata dorim sa se afle adevarul despre Revolutia din 1989. Ne vom implica ?n orice incercari ale institutiilor Statului de subminare a libertatilor populare obtinute ?n 1989. Ne vom implica ?ntr-o campanie de dialog social. BNR se va implica direct ?n rezolvarea problemelor romanilor”, a declarat revolutionarul Maior, dupa ce a fost reales presedinte BNR.


?


M.O.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.