Dorin Lazar Maior a fost trimis in judecata

Dorin Lazar Maior a fost trimis in judecata

0 390

Procurorii Serviciului Teritorial Brasov al DNA au dispus marti trimiterea in judecata a inculpatului Dorin Lazar Maior, Fostul presedinte al Blocului National al Revolutionarilor este acuzat de savirsirea infractiunilor de cumparare de influenta si complicitate la cumparare de influenta iar dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brasov

Procurorii Serviciului Teritorial Brasov al DNA au dispus marti trimiterea in judecata a inculpatului Dorin Lazar Maior, Fostul presedinte al Blocului National al Revolutionarilor este acuzat de savirsirea infractiunilor de cumparare de influenta si complicitate la cumparare de influenta iar dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brasov.
Fostul deputat PSD este deja condamnat definitiv, din 2013, in Dosarul Romextera si se afla in stare de detentie pentru executarea unei pedepse de 7 ani. Imediat dupa condamnare, Maior a fugit din tara si a fost dat in urmarire internationala.
A fost gasit in Dubai si adus in 21 aprilie in Romania de Interpol. In timp ce se ascundea, prin intermediul mai multor persoane printre care si sotia sa, inculpatul Maior Lazar Dorin a actionat pentru identificarea si contactarea unor persoane cu influenta in justitie, fiind dispus sa plateasca sume importante de bani pentru a obtine anularea, in mod fraudulos, a hotaririi definitive de condamnare la pedeapsa inchisorii.
Cunoscutii lui Maior au apelat la Lascu Horia Liviu, persoana care a pretins ca ar avea cunostinte in justitie la cel mai inalt nivel si a promis ca va interveni pentru obtinerea unei solutii favorabile.
Lascu ar fi trebuit ca, in schimbul a 40.000 de euro, bani obtinuti din vinzarea nefiscalizata a unei parti din marfurile importate de sotii Maior din Polonia – sa intervina la cel mai inalt nivel pentru obtinerea solutiei de achitare dorita.
Aflat in stare de detentie la Codlea, unde isi ispaseste pedeapsa de 7 ani de inchisoare, Maior a amenintat in mai multe randuri ca este hotarat sa-si puna capa zilelor pentru ca, spune el, condamnarea sa a fost comandata politic.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.