Dorin Enache, director DSVSA Brașov : ,,În situația apariției pestei porcine africane,...

Dorin Enache, director DSVSA Brașov : ,,În situația apariției pestei porcine africane, mobilizarea trebuie să fie ca în caz de război!”

0 182

Pentru că foarte aproape de granița județului Brașov, respectiv, în județul Buzău, evoluează focare de pestă porcină africană, la Prefectura Brașov s-a desfășurat o ședință de lucru operativă, la care au luat parte reprezentanți ai Unităților Administrativ Teritoriale din județ, ai Centrului local de combatere a bolilor, proprietari ai fermelor de porci sau medici veterinari.

Directorul DSVSA Brașov, dr. Dorin Enache, a prezentat un miniscenariu de luptă împotriva peste porcine africane, în condițiile limită, în care virusul ar ajunge în județul Brașov. Acesta a precizat că, în cazul apariției pestei porcine africane în județul Brașov, ,, mobilizarea trebuie să fie ca în caz de război!”.

O declarație șocantă pentru multă lume, dar, posibil, realistă, având în vedere faptul că apariția focarelor peste porcine africane în județul Brașov ar duce la pierderi economice majore, cu efect în lanț: ,,În cazul nedorit al unui astfel de scenariu, cu pesta porcină africană ajunsă în județul Brașov, victime colaterale am fi noi toți, începând cu crescătorii de porci și terminând cu noi, cei de la DSVSA sau chiar cu conducerea Prefecturii”, a mai spus directorul Enache.

Conform DSVSA, în momentul de față, în județul Brașov sunt 60 de mii de capete de porci în fermele comerciale de creștere intensivă și 7 mii de capete de porci în gospodăriile populației.
D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.