Dorel Vișan: ”Ne-am distrus continuitatea, nu am mai predat-o tinerilor!”

Dorel Vișan: ”Ne-am distrus continuitatea, nu am mai predat-o tinerilor!”

0 138

„Revoluția a fost un moment de jertfă. Noi tot căutăm adevărul despre Revoluție, dar nu știm unde. Trebuie să îl căutăm exact în jertfă, în cei care au căzut atunci, în cei care au fost răniți sau au rămas schilodiți. Să ne gândim dacă nu cumva am uitat de ei pentru că îmbuibarea nu prea are memorie. De aici urmează și necazurile noastre.

În sfânta zi de Naștere a Mântuitorului, preocupările noastre sunt altele față de a-l chema să gândim ca El, să îl chemăm să ne lumineze, precum spunea Sfântul Apostol Pavel, Hristos în mine. Suntem mai aproape de giftuala serbării decât de o formă de rememorare a ideii Hristice, a căii, a adevărului și a vieții pe care El a propovăduit-o atât de frumos. Suntem departe de cuvintele Lui Spre judecată am venit în lumea aceasta, ca cei care nu văd să vadă, iar cei ce văd să fie orbi (Ioan 9, 39).

Ne-am distrus continuitatea. Nu am mai predat-o tinerilor.

Aceste cuvinte ale Lui Iisus sunt fundamentul existenței morale a omenirii. Cei ce vor să vadă așteaptă să îi arunce cineva în scăldătoare și nu îi aruncă nimeni ca să afle adevărul. Cei ce nu văd și nu vor să vadă, aceia stau departe de scăldătoare și consideră ca adevărul ar putea fi un rău. Să ne gândim, să ne uităm în interiorul nostru, să vedem câtă dumnezeire mai avem.

Nu e o țară a milosteniei. Nu este o țară a continuității.
Ne-am distrus continuitatea. Nu am mai predat-o tinerilor.
Cei de 30-35 de ani nu mai știu de unde vin și unde se duc. Din acest motiv, părăsesc țara. Această desțărare nu este bună deloc și nu este plăcută Lui Dumnezeu ca un neam să nu își mai considere limba și istoria.Orbii conduc pe orbi și vom ajunge în aceeași prăpastie”.

Actorul Dorel Vișan a vorbit, pentru DC News, despre Revoluția din 1989, dar și despre România la 30 de ani distanță de la evenimentele din decembrie 1989

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.