Dor Geta Popescu a mai doborat un record

Dor Geta Popescu a mai doborat un record

0 706

Brasoveanca ii calca serios pe urme surorii sale mai mari si mai cunoscute, Crina Coco Popescu, dar nu se lasa deloc mai prejos. Alpinista Dor Geta a realizat, la doar 12 ani si 2 luni, un nou record european de varsta prin atingerea varfului caucazian Elbrus, de 5.647 metri.

Brasoveanca ii calca serios pe urme surorii sale mai mari si mai cunoscute, Crina Coco Popescu, dar nu se lasa deloc mai prejos. Alpinista Dor Geta a realizat, la doar 12 ani si 2 luni, un nou record european de varsta prin atingerea varfului caucazian Elbrus, de 5.647 metri. Ascensiunea a avut loc pe o vreme nefavorabila, cu vant in rafale de 60 km/ora, ceata si o calitate proasta a zapezii. Geta a reusit sa atinga varful impreuna cu membrii Altitude Expeditions Team.
Obiectivul expeditiei a fost ca membra Federatiei Romane de Alpinism si Escalada sa realizeze o noua performanta, a doua din acest an, dupa cea din Kilimanjaro.
Dor Geta a marturisit ca a fost cea mai grea ascensiune de pana acum, o lupta crancena de 8 ore impotriva vantului potrivinic si a cetei compacte. Alpinista ratase incercarea din expeditia de anul trecut si acum era ultimul sezon in care putea stabili recordul european.dor geta1

Varful Elbrus face parte din lantul Caucaz, partea europeana a masivului si este de origine vulcanica, Aceasta caracteristica explica apartenenta sa, simultan, la „Circuitul Seven Summits” al celor mai inalte varfuri de pe fiecare continent si la „Circuitul 7 Volcanoes” al celor mai inalti vulcani de pe fiecare continent.
Reusita de pe Elbrus ii aduce Dor Getei Popescu in palmares al doilea varf „Circuitul Seven Summits”, dupa Kilimanjaro si al treilea din „Circuitul 7 Volcanoes”, dupa Damavand si Kilimanjaro.
Alpinista din Rasnov va incepe joi antrenamentele in „Circuitul 7 Munti din Gradina Carpatilor”, cu o ascensiune pe varful Moldoveanu din muntii Fagaras.

 

Vifor Rotar

 

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.