Dor de pasarica?

Dor de pasarica?

0 252


Presedintele traieste ca prin vis. Reflexele baietanului de odinioara, descifrand tainele vietii in porturi il dau de gol. Deindata ce simte pamant sub picioare i se face… de pasarica. Cum altfel sa interpretam nevinovata ori poate prea vinovata intrebare adresata jurnalistei de la Antena 1, “mai pasarica, n-ai si tu treaba, pe-acasa?” N-as prea crede ca Basescu, emotionat de gingasia ziaristei, a comparat-o cu o vrabiuta ori vreo randunica.


Poate in visul prezidential raspunsul valabil ar fi fost ceva de genul “Sunt libera, Cocosel”, doar ca, nevenind acest raspuns, presedintele a sesizat brusc ca nu e nici in portul Galati, nici in stramtoarea Gibraltar, ceea ce i-a provocat un acces de furie.


I-a smuls pasaricii telefonul din mana, asa, sa vada cu cine are de-a face.


Faptul ca “Pasarica” i-a cerut presedintelui telefonul inapoi, l-a destabilizat total pe Basescu si l-a transformat iar in adolescentul necioplit care freca puntea si injura de tot neamul cui l-a bagat la Marina.


Cat de agresiva era tiganca aia imputita!”Hm, ar fi vrut el sa fie agresiva, dar n-a nimerit unde trebuie. Pentru astfel de trebusoare nu te duci la Selgros. Ori o fi crezut presedintele ca acolo se gaseste la vrac? S-a inselat. La fel cum s-a inselat in privinta faptului ca poporul se omoara dupa el. Cu tot efortul depus, de-abia si-a scos 6.000. 000 de voturi din 18.000.000 si marja de eroare este maaare, maaare!


Poate acum, cu limbajul etalat sa-i fi fericit pe birjarii chercheliti, pe soferii nadusind pe sub camioane in cautarea defectiunii, ori pe membrii galeriilor de fotbal, care si-au facut un renume folosind in proportie de 98% cuvinte din afara dictionarului limbii romane si sa-i fi mai crescut ratingul. Dar am indoieli. Si pentru ei e prea mult si in orice caz, daca ar fi presedinti, multi si-ar schimba limbajul. E o lege nescrisa, noblesee oblige. Doar in rare cazuri este altfel, iar raritatea asta este Presedintele Romaniei.


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.