Dominic stinge setea lui Dracula cu vin rosu

Dominic stinge setea lui Dracula cu vin rosu

0 118

Dominic de Habsburg deseneaza o noua imagine Castelului Bran. Designer de profesie, principele face ultimele retusuri inaintea inaugurarii din 1 iunie, cand Castelul Bran va fi deschis turistilor pentru prima data de cand a fost retrocedat proprietarilor sai. Mana priceputa la desen a arhiducelui exerseaza semnatura nobila pe etichetele sticlelor de vin pe care Alteta sa Dominic le va lansa cu prilejul inaugurarii.
Este vorba de doua soiuri aduse din podgoriile de la Sahateni din judetul Buzau, locul de origine al faimoaselor vinuri Tohani si Pietroasele. Botezate Chateau Bran si Reserve de l’Archiduc, cele doua soiuri sunt innobilate de iscalitura princiara: toate cele 1.377 de sticle vor fi semnate pana la inaugurare. O corvoada care isi va merita in final banii: daca Chateau Bran se va vinde cu 45 de lei sticla, pentru o baterie din Rezerva Arhiducelui amatorii vor scoate din buzunar nu mai putin de 160 de lei.
Dar nu neaparat din pricina licorilor bahice vor fi ametiti vizitatorii asteptati de Ziua Copilului. Piesele de mobilier si bijuteriile Coroanei de Habsburg le vor lua ochii vizitatorilor. Dupa ce Ministerul Culturii a dispus retragerea tuturor pieselor de patrimoniu din castel, lasand incaperile goale, Principele a fost nevoit sa apeleze la colectiile personale pentru a remobila camerele. Asa se face ca la Bran au sosit garnituri de mobila scumpa, adusa din Austria si Italia, proprietatea Casei de Habsburg. Aceleiasi dinastii ii apartin si pretioasele bijuterii sceptrul si coroana arhiducilor de Habsburg, care vor straluci de-acum in interiorul Castelului.
Care nu va mai fi bantuit, se pare, de spiritul contelui Dracula. Dominic de Habsburg nu intentioneaza sa exploateze legenda testuta de irlandezul Bram Stoker si mizeaza in promovarea Branului pe frumusetea salbatica a peisajului si aura de istoria care pluteste peste turnurile Castelului.
In ciuda atmosferei imperiale pe care o reconstituie la Bran, Dominic si sotia sa Emanuela nu locuiesc in Castel, pe care il considera neadecvat sederii. Altetele lor sunt cazate la o pensiune din Bran, de unde vor pleca in Statele Unite, imediat dupa inaugurare.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.