Domeniul IT&C din Romania este apreciat de companiile internationale

Domeniul IT&C din Romania este apreciat de companiile internationale

0 55

Domeniul IT din tara noastra este foarte apreciat de companiile internationale care investesc din ce in ce mai mult in piata romaneasca.
„Investitiile marilor companii in centre de suport global, gazduite de Romania, sunt o carte de vizita eficienta pentru domeniul IT&C din tara noastra”, a declarat ieri, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, K?roly Borb?ly, la aniversarea unui an de activitate a Centrului de Suport Global Ericsson, citat intr-un comunicat de presa dat de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.
Ministrul K?roly Borb?ly si-a exprimat convingerea ca investitiile straine in domeniul IT&C romanesc vor continua sa creasca si pe viitor, punctand sustinerea totala pe care Guvernul o garanteza in acest sens. „Avantajul cotei unice de impozitare creeaza premisele unei piete deschise si favorabile investitorilor straini”, a precizat el. Acest lucru a fost demonstrat in ultima perioada de investitiile in Romania a unor companii importante la nivel international, precum Microsoft, Nokia, Oracle sau HP, care au ales sa isi stabileasca in tara noastra centre de suport tehnic global.
Deschiderea Centrului de Suport Global Ericsson la Bucuresti contribuie la dezvoltarea pietei de telecomunicatii din Romania si constituie un model de buna practica, GSDC Romania avand aceeasi structura si metode de lucru ca si celelalte 21 de astfel de centre ale companiei Ericsson din lume. In centrul din Bucuresti lucreaza programatori, manageri de proiect si arhitecti software.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.