Doi procurori cu mandate expirate

Doi procurori cu mandate expirate

0 80
A venit vremea abordarii unei probleme sensibile –  mandatele expirate a celor mai importanti procurori din inJustitia romaneasca. Procurorul general al Romaniei si seful de la DNA si-au epuizat mandatele, ba chiar si prelungirea in cazul DNA, trebuind sa lase fotoliile altora.
Premierul Victor Ponta i-a cerut sambata ministrului Justitiei, Mona Pivniceru, sa demareze, in perioada "imediat urmatoare", procedurile de numire a unui nou sef al Departamentului National Anticoruptie si, de la inceputul lunii octombrie, a unui nou procuror general al Romaniei. Mandatul lui Daniel Morar la conducerea DNA expirat inca din ianuarie 2012, a fost prelungit de procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, pentru inca sase luni.
Mandatul lui Laura Codruta Kovesi in functia de procuror general al Romaniei se incheie in 2 octombrie. Premierul Victor Ponta spunea duminică seara că nu doreÅŸte să schimbe pe nimeni din funcÅ£ie decât atunci când expiră mandatul.
"Sper ca in perioada imediat urmatoare, conform angajamentelor pe care le-am luat fata de Comisia Europeana, pe baza unei proceduri transparente, sa declansati procedura de propunerea  a unui nou sef al DNA si a unui nou procuror general", la inceputul lui octombrie, i-a spus premierul Victor Ponta noului ministru al Justitiei, Mona Pivniceru, la inceputul sedintei de guvern de sambata.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.