Doi minori țigani trimiși spre arestare pentru tentativă de omor în scandalul...

Doi minori țigani trimiși spre arestare pentru tentativă de omor în scandalul Gârcini.

1 195


Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice faptul că doi minori care au participat la bătaia din Gârciniau fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov pentru tentativă de omor.
Mai exact Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie Braşov aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
,,La data de 22.04.2020, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov a dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpaților minori L.G. și R.V. pentru comiterea infracțiunilor de tentativă de omor, încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice.
La data de 23.04.2020, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov a formulat propunerea de arestare preventivă a acestor inculpați pe o perioadă de 30 de zile, propunerea de arestare fiind admisă de Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov.
În fapt s-a reținut că în după amiaza zilei de 19.04.2020, în timp ce se aflau pe str. Rodnei din mun. Săcele, inculpații minori L.G. și R.V. au participat alături de alte persoane la o încăierare, membri grupurilor adverse aruncând unii în alții cu diverse obiecte (pari, pietre, cărămizi, furci), mulţi dintre participanţii la încăierare suferind leziuni traumatice, producându-se tulburarea ordinii și liniștii publice.
În cursul incidentului, inculpatul B.A.V. , care participase la încăierare, a părăsit pentru scurt timp zona de conflict şi a revenit la volanul autoturismului, dirijându-l cu viteză spre un grup format din multe persoane din tabăra adversă. Ca urmare a acestei fapte, membrii acestei tabere, printre care și inculpații minori L.G. și R.V. au aplicat lovituri de o intensitate ridicată în parbrizul autoturismului cu intenția de a-l omorî pe conducătorul auto.
Actele de urmărire penală în prezenta cauză s-au efectuat cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Brașov.
Facem precizarea că până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive, inculpaţii beneficiază de prezumţia de nevinovăţie”.

COMENTARII

  1. Ce legatura au tziganii cu problematica
    rubricii : Romania Mare 100 de ani?
    Mutati „Magraonii” la …Homo Ecologicus!!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.