Doi exclusi la proba de Romana a simularii BAC-ului

Doi exclusi la proba de Romana a simularii BAC-ului

0 94
Doi elevi de la Liceul Sportiv au fost eliminati de la simularea la Limba si literatura romana. Aproape 80% din cei 4.025 de licenii inscrisi au fost prezenti la sustinerea probei, prima dintre cele trei care constituie examenul de bacalaureat. Inspectorii spera ca rezultatele sa fie mai bune decat examenul real din vara, cand procentul de promovabilitate a fos jalnic La fel de dezastruos s-a incheiat si simularea examenului la  evaluare, unde inspectorii au descoperit situatii foarte suspecte.
4025 de elevi se inscrisesera pentru a sustine simularea la Limba si literatura romana.  3.638 dintre ei s-au si prezentat la examinarea care deschiderea seria probelor de bacaulaureat si care va dura pana in 14 martie. Printre ei s-a aflat un singur elev care face parte din seria anterioara. La Liceul Sportiv s-au inregistrat singurele doua incidente din scolile judetului: Szabo Maria Magdolna, inspector scolar general adjunct al Inspectoratului Scolar JudeÅ£ean Brasov, spune ca cei doi elevi au fost dati afara din examen dupa ce au fost prinsi incercand sa copieze.
Reprezentantii Inspectoratului scolar spera ca simularea ii va ambitiona pe elevi si ca gradul de promovabilitate va fi mai mare decat anul trecut. Inspectorii au descoperit saptamana trecuta diferente flagrante intre rezultatele la evaluarea reala de anul trecut si cea simulata de anul acesta la mai multe scoli din judet. Pana atunci fiecare institutie trebuie sa ia masuri ca sa evite repetarea unui astfel de incident.
14 Martie va fi ultima zi in care elevii vor sustine simulari la BAC, urmand ca apoi sa se pregateasca intens pentru probele propriu-zise ale bacalaureatului.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.