Doi eurosocialisti acuza CE in contul Romaniei si Bulgariei

Doi eurosocialisti acuza CE in contul Romaniei si Bulgariei

0 123

Romania a simtit recent ca integrarea in Uniunea Europeana nu garanteaza neaparat imunitatea in fata atacurilor si reprosurilor desprinse din vremea cand era doar candidata la statutul de membra a Uniunii. Europarlamentarii socialisti Dan Jorgensen si Paulo Casaca acuzau recent Comisia Europeana ca ar fi furnizat informatii eronate privind nivelul de pregatire al Romaniei si Bulgariei, cu ocazia admiterii celor doua tari in Uniunea Europeana. Demersul celor doi venea intr-un moment in care Parlamentul European era reunit pentru a dezbate bugetul comunitar. Brasoveanul Dragos Dadid le-a cerut celor doi explicatii si probe. In loc de raspuns, acuzatorii si-au retras amendamentul controversat, care s-a dovedit doar un episod de campanie electorala.
Socialistii Jorgensen si Casaca formulau recent amendamentul in care acuta Comisia UE ca informatiile privind nivelul de pregatire al Romaniei si Bulgariei au fost eronate, iar sistemele administrative si juridice din cele doua state sunt nefunctionale. In cadrul dezbaterilor de marti ale plenului Parlamentului European, eurodeputatul Dragos David le-a cerut celor doi colegi socialisti sa-si argumenteze ciudata interventie, mai ales ca ambii fusesera de acord, in 2006, cu faptul ca Romania si Bulgaria indeplineau criteriile de la Copenhaga. Mai mult, in 2007, se aproba si planul bugetar multianual 2007-2013 prin care Romaniei si Bulgariei li se alocau fonduri importante. Desi nu i-au raspuns direct lui Dragos David, socialistii au sfarsit prin a-si retrage amendamentul.
Membrii Parlamentului European sunt convocati in aceste zile la Strasbourg, pentru a dezbate detalii privind proiectul de buget european. In cadrul lucrarilor, s-au alocat fonduri pentru sustinerea campaniilor de eficientizare energetica a cladirilor, acesta fiind una dintre componentele unui vast program european dedicat reducerii consumurilor energetice si folosirii surselor de energie regenerabila.

Vifor

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.