Doi datornici la CET si-au pierdut apartamentele

Doi datornici la CET si-au pierdut apartamentele

0 147

Dupa mai multe somatii de plata si termene de judecata, CET a obtinut executarea silita pentru 2 locuinte, situate de pe strada Infratirii si 13 Decembrie. Pe numele datornicilor la CET sunt deschise alte 47 de dosare de executare, prin care centrala incearca sa-si recupereze banii de la rau-platnici. Restantierii asteapta normele de aplicare ale legii care ii scuteste de penalitati daca isi platesc integral datoria.
Se pare ca executarea silita este singura metoda de a-i determina pe restatieri sa-si achite debitele. In sprijinul celor cu sume mari restante la intretinere a fost publicata Legea 175 din 16 iulie, care scuteste de la plata penalitatilor pe locatarii care isi achita integral baza datoriei. Legea nu se poate aplica deocamdata din pricina lipsei normelor metodologice. Presedintii de asociatii inregistrate cu restante nu stiu incotro sa-i indrume pe rau-platnici sa-si depune cererile pentru a beneficia de amnistia de penalitati.
Scutirea de penalitati cu achitarea in trei rate a datoriei a fost acordata in toamna anului trecut si de Consiliul local Brasov dar nu a avut succesul scontat in randul datornicilor. Din 200 de asociatii de proprietari care au incheiat conventii de plata a datoriilor, foarte putine si-au respectat intelegerea semnata cu centrala. Neplata debitelor este principalul motiv pentru care CET nu si-a platit la randul sau restantele catre furnizorul de gaz, astfel incat a lasat de aproape o luna 20.000 de apartamente fara apa calda.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.