Doi candidati oficiali pentru sefia PSD

Doi candidati oficiali pentru sefia PSD

0 385

Doi candidati oficiali pentru sefia PSD


?


Joi, si-au depus oficial candidaturile pentru functia de presedinte al PSD cei doi lideri care anterior au anuntat acest lucru: actualul presedinte, Mircea Geoana, si liderul PSD Bucuresti, Sorin Oprescu.


Dosarele au fost depuse la Comisia speciala de primire si inregistrare a candidaturilor pentru Congresul extraordinar al PSD din 10 decembrie, comisie condusa de deputatul Tudor Mohora.


Potrivit unei reguli de depunere a candidaturilor, adoptata de conducerea PSD, cei care se inscriu in cursa pentru una dintre functiile de conducere care se vor alege la Congresul extraordinar vor trebui sa aiba in dosar si un Curriculum Vitae, o adeverinta de la organizatia de care apartin ca si-au platit la zi cotizatia si o declaratie pe proprie raspundere, in care sa precizeze daca au colaborat sau nu cu fosta Securitate.


?


Cei doi au inceput, in paralel, campania pentru presedintia partidului. Oprescu a aflat deja ca are un vot impotriva: al lui Marian Vanghelie, primul dintre subalternii sai de la PSD Bucuresti, care s-a declarat sustinator al lui Mircea Geoana.


?


Intre timp, Miron Mitrea si-a inregistrat candidatura pentru functia de secretar general. Mai multi sefi de organizatii judetene, printre care Ilie Sarbu, Gabriel Oprea, Mihai Tanasescu si Cristian Diaconescu, si-au depus candidaturile pentru functiile de vicepresedinti regionali. Structura PSD va include, pe langa presedinte si secretar general, opt vicepresedinti regionali si sapte vicepresedinti pe domenii de activitate.


Geoana a anuntat ca liderii PSD au prelungit pana pe 5 decembrie termenul la care pot fi depuse candidaturile pentru functiile de conducere ale partidului.


?


Iliescu sta deoparte


?


Nemultumiti probabil de cei aruncati in lupta, mai multi membri social-democrati il ridica in slavi pe fostul lider, Ion Iliescu. La Conferinta Extraordinara de joi a PSD Bucuresti, Iliescu a fost pe post de vedeta. A fost aclamat de fiecare data cand cineva i-a pomenit numele, iar tot mai multe voci l-au rugat sa accepte o functie onorifica.


Fondatorul PSD inca nu a dat niciun raspuns in legatura cu propunerea liderilor partidului de a accepta functia de presedinte de onoare al partidului, dar a spus ca nu este prea incantat de aceasta functie. „Nu, nu mai este cazul. Am 76 de ani. Nu mai am nici 60, nici 70. Eu raman ca o autoritate morala a partidului, dar nu mai este cazul sa mai revin”, a raspuns Ion Iliescu.


?


In plus, fostul presedinte al PSD, Adrian Nastase, a fost omis de pe lista reprezentantilor PSD Bucuresti in Consiliul National, insa a fost reinscris dupa ce i-a semnalat aceasta situatie liderului filialei, Sorin Oprescu. In aceeasi situatie au fost si Ecaterina Andronescu si Madalin Voicu. Pana la urma si ei vor face parte din viitorul Consililu National al PSD.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.