Doi agenti de politie din Racos sunt cercetati penal!

Doi agenti de politie din Racos sunt cercetati penal!

0 951

Politistii sunt anchetati dupa ce un student al Universitatii Transilvania a fost batut in gara Racos. Tanarul acorda consiliere unor barbati de etnie roma, victime ale unor abuzuri comise de politistii din comuna. Tot acestia par sa fie implicati in bataia incasata de tanarul consilier din partea a 4 indivizi cu cagule, dupa ce politistii il avertizasera ca i s-ar putea intampla ceva

Politistii sunt anchetati dupa ce un student al Universitatii Transilvania a fost batut in gara Racos. Tanarul acorda consiliere unor barbati de etnie roma, victime ale unor abuzuri comise de politistii din comuna. Tot acestia par sa fie implicati in bataia incasata de tanarul consilier din partea a 4 indivizi cu cagule, dupa ce politistii il avertizasera ca i s-ar putea intampla ceva.

Tanarul era unul din coordonatorii locali ai unui proiect care are drept scop oferirea de asistenta juridica cetatenilor apartinand grupurilor vulnerabile, spune Mihaela Carstea, membru Consiliul Director al ANBCC, asociatie din care facea parte si tanarul.

Dupa ce a acordat consiliere celor doi barbati de etnie roma, acesta a mers in Gara Racos pentru a astepta trenul.bataus uniforma

Acolo a fost abordat de doi politisti care l-ar fi amenintat ca „ drumul de la Racos pana la Brasov e lung si orice se poate inntampla” si ca „ in comuna Racos e periculos sa vii”.

La scurt timp, tanarul a fost batut in biroul impiegatului CFR de 4 barbati, dintre care doi purtau cagule. Studentul l-a recunoscut pe unul din ei ca fiind persoana care i-a insotit pe cei doi politisti. Colegii tanarului au cerut deschiderea unei anchete si au trimis sesizari catre mai multe institutii.

Relatarile tanarului sunt cercetate intr-un dosar penal instrumentat de Biroul Judetean de Politie Transporturi Brasov, sub cooordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Rupea. De asemenea si Biroul Control Intern al IPJ Brasov face verificari in acest caz.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.