Documentele declasificate recent de către Rusia devoaleaza: crimele si atrocitățile săvârșite de...

Documentele declasificate recent de către Rusia devoaleaza: crimele si atrocitățile săvârșite de către naționaliștii nazisti ucraineni în timpul celui de-al Doilea Război Mondial !

6 1079
La cererea reprezentanților Consiliul Federației Rusiei  au început sa apară pe situl Ministerului Apărării al Federației Rusedocumentele autentice ce descriu crimele si atrocitățile săvârșite de către naționaliștii ucraineni în timpul celui de-al Doilea Război Mondial care sunt înfricoșătoare. Desecretizarea s-a realizat de Putin care a ordonat Arhivelor  de Război sa ridice secretul de stat impus asupra documentelor de pe vremea lui Stalin!
Crimele si atrocitățile arata manifestari ultra-naționaliste pline de o ferocitate si o ura bestiala fata de tot ce înseamnă ”altceva” decât ucrainian. Se poate spune ca  pe lângă ucrainianul Stepan Bandera, pana si… Hitler a fost un copil naiv. Daca Hitler urmarea doar exterminarea evreilor, tiganilor si handicapatilor, detasamentele mortii, conduse de bandera au incercat exterminarea tuturor naționalităților conlocuitoare, în primul rând exterminarea evreilor ucraineni si romani, ca  si a rușilor. De mentionat ca românii din Ucraina constituie al treilea grup etnic (după ucraineni și ruși) din UCRAINA, numărând 409.608 de persoane, sau 0,85% (dintre care Romani Moldoveni , s-au declarat 258.619 – 0,53%, iar… Români , 150.989 – 0,32%) din populația Ucrainei, potrivit recensământului populației din 2001 .
Documentele despre atrocitățile săvârșite în timpul celui de-al Doilea Război Mondial au fost închise de Stalin care a impus secretul de stat asupra lor de teama ca nu cumva rușii sa se revolte, aflând conținutul lor , fapt care ar fi dus la un adevarat cutremur interetnic  în interiorul URSS. De fapt încă din 1944 mareșalii ruși i-au cerut lui Stalin formarea unui tribunal militar care sa-i judece pe criminalii ucraineni vinovați de genocid . Stalin , marxist-leninist convins, nu a fost de acord cu o astfel de teorie si a refuzat sa ia masuri punitive de amploare împotriva executantilor ucraineni, mulțumindu-se sa aprobe doar cercetarea criminalilor ucraineni renumiti si cu adevărat odioși, care au fost judecați si spânzurați…ca sa fie inchis subiectul !

După moartea lui Stalin, PCUS in frunte cu…ucraineanul Nichita Hrușciov au menținut regimul de documente secrete asupra arhivelor de război si de teama ca Israelul sa nu ceara URSS-ului despăgubiri pentru genocidul ucrainian. Pe atunci Ucraina făcea parte din URSS si responsabilitatea pentru eventuale despăgubiri cerute de Israel ar fi căzut în sarcina Moscovei care, firește, nu voia sa plătească Israelului  miliarde de dolari pentru crime ce nu le săvârșiseră rușii.
Astăzi, însă, Ucraina este un stat independent si poporul ucrainian poate sa-si asume responsabilitatea propriului trecut. Dar astăzi trecutul este falsificat pe scara larga, așa ca președintele Putin a  ordonat Ministerului Apărării al Rusiei sa ridice secretul de stat de pe documentele privind genocidul ucrainian. Documentele sunt terifiante si arata ca Ucraina anilor 1940-1945 a fost mai nazista decât… Germania nazista si mai fanatica decât SS-ul german.
Sunt documente ce devoaleaza ca fosta Armata Ucraineană avea adevarate regimente de calai care se ocupau numai cu uciderea la ordin a populației civile de alte naționalități. Se exterminau populatiile din sate si orașe întregi. Voluntarii erau extremiști de dreapta si cruzimea lor era înfricoșătoare. Când prindeau ruși ori evrei îi schingiuiau înainte de ai omorî.  Cele mai multe atrocități au fost comise de naziștii ucraineni în Ucraina de Sud-Est (Cernauti,Donețk, Lugansk, Harkov etc). Adică taman în locurile unde astăzi actuala Armata Ucraineană trage cu tunurile în satele si orașele  rușilor, așa cum făcea în anii 1941-1943.
Opinia publica internationala –  indusa azi în eroare de o mai veche propaganda mincinoasa – nu știe ca rușii din zonele Donețk si Lugansk si-au declarat independenta si au cerut ajutorul Rusiei tocmai de teama ca evenimentele din 1941-1945 sa nu se repete si rușii sa fie exterminați de ucraineni… Iar,asa cum se stie,… Rusii isi ajuta fratii,convenindu-le conflictele mocnite!
Se apreciaza ca nazistii ucraineni au ucis în anii 1941-1943 peste 5 o00 000 (cinci milioane !) de civili din Ucraina (naționalități conlocuitoare, mare parte din ei de etnie rusa) si au omorât aproape 900 000 (noua sute de mii) de evrei. Numărul polonezilor uciși a fost de 200 000 (doua sute de mii). Dar  au fost executați peste 400000 (patru sute de mii) de militari sovietici care fuseseră luați prizonieri de germani sau se predaseră. În acest fel omorurile săvârșite de bandele naționaliste ucrainene chiar întrec in zona numărul victimelor  nazismului german si plasează Ucraina pe locul I între statele naziste.Pare greu de crezut dar cuprinși de fanatism si de admirația pentru modelul Dictaturii naziste , aproape doua milioane de bărbați ucraineni în putere au cerut sa plece în fabricile celui de Al Treilea Reich ca sa muncească  pe marci în fabricile si pe ogoarele nemților, numai ca Armata Germana sa-si  poată impune ideologia nazista de invingatori!
La 30 iunie 1941 batalionul nazist Lvov sub comanda lui R. Sukovici a executat cu glonț în ceafa circa  trei mii de polonezi ucraineni, inclusiv trei oameni de știința cunoscuți pe plan mondial. Sunt informatii ca  in zilele care au urmat batalionul a mai executat un grup de 6-7 mii de ruși compus inclusiv din femei, bătrâni si copii. chiar si  în curtea ”Catedralei Metropolitane Sfântul Andrei” , unde mitropolitul catolic ucrainian ținea un serviciu  divin si rugându-se pentru ”victoria armatei sfinte a lui Adolf Hitler”
si a binecuvântat „actiunile”diviziei naziste ucrainene ”Galicina”.  Aceasta a comis în septembrie 1941 masacrul si genocidul de la Babi Yar, o râpa din apropierea  Kievului. Aici au fost aduși în septembrie 1941  aproape 50 000 (cincizeci de mii) de evrei (inclusiv romani!) din clasa de mijloc, neținând cont ca parintii si rudele lor erau de fata. Se spune ca  atrocitățile au atins o culme abominabila incat soldații germani  s-au retras, lăsându-i-i pe călăii ucraineni saexecute prizonierii . După terminarea masacrului trupurile au fost aruncate în râpa si râpa acoperita cu pământ.
Sunt date ca Batalionul de masacru condus de fascistul ucrainian Vojnovski a omorât circa 350 000 de ruși inclusiv femei si copii ,indeosebi din satele  Lipniki, Certozi, Mikulici, Vladimir,etc , dintre care peste 160 000 (o suta șaizeci de mii !) de evrei. Pentru faptele lor ei au primit medalii si ranguri naziste iar Vojnovski a primit gradul de maior în Armata Germana.Ucrainianul Sutnevici care era responsabil  si el de uciderea a circa trei mii de evreia primit… doar gradul de căpitan în Armata Germana. 
Toate aceste lucruri se petreceau în anii 1941-1945 în Ucraina Socialista. Adică în mijlocul unui popor care deși … trăise 20 de ani în ideea prieteniei între popoare, promovata de…Stalin, a uitat într-o noapte toate aceste idei si a devenit la fel de primitiv precum fascistii maghiari ai lui Horthy in Ardealul de Nord.
Astăzi, după 20 de ani de existenta sub deviza valorilor europene si în spiritul european al promovării minorităților naționale, pe care ei singuri le clamează, ucrainenii si-au reluat marșurile naziste pe străzile din Kiev, si nu isi asuma, necum sa regrete  genocidul săvârșit asupra evreilor, polonezilor si rușilor, in acea trista perioada din propria istorie! Din pacate, indiferent sub ce deviza ar trai, ramasitzele nazismului si fascismului inca nu pot fi eradicate din Ucraina. Este interesant sa vezi ca român, ca întreaga noastră clasa politica si toți conducătorii noștri „fraternizează” azi cu o clasa politica ucraineana fără sa vadă ca Ucraina tine azi între granițele ei teritorii  si populatii românești care… poate forma încă o Republica Moldova  pe care Ucraina le ocupa în mod nejustificat istoric ,inclusiv cu binecuvântarea unor politicieni din București, aserviți Occidentului.
Aici e vorba de liderii unor clase conducătoare vremelnice care au acceptat,fara acordul Parlamentului, consecintzele Pactului Ribentrop-Molotov, (inclusiv pierderea fara nicio  justificare, a Insulei Serpilor!) doar de dragul intrarii in U.E. fara acordul oamenii de rând, care nu au nicio legătură cu politica. (info ddr)

COMENTARII

 1. Sunt convins că nu se cunoaște faptul formării a două batalioane de așa-numiți naționaliști ukraineni , care in timpul conflictului ruso-moldovean (R.Moldova) din 1992 , au luptat cot la cot cu rușii împotriva R.Moldova . Nu m-aș mira să aflu că omorârea prin crucificare a unor combatanți moldoveni este opera acestor derbedei…

 2. Trebuie sa luam aceste documente sub beneficiu de inventar!Nu trebuie uitat ca dictatorul I.V.Stalin ,prin anii 1932,1933 a dispus confiscarea a milioane de tone de cereale si alimente de la taranii ukrainieni,cu deosebire de la asa zisii Kulaci(la noi erau numiti Chiaburi),lasand populatia Ukrainei fara nici un fel de resurse cerealiere si alimentare,asa ca din cauza acestei actiuni criminale au murit ,pur si simplu de foame,peste 12 milioane de Ukrainieni,multi oameni cazand pur si simplu pe strada ,murind de inanitie!Desigur ca,atunci cand Hitler a atacat URSS,la 22 iunie 1941 Ukrainienii au avut toate motivele sa-i intampine ca eliberatori,pentruca nu puteau sa uite genocidul la care au fost supusi de Stalin cu cativa ani in urma precum si cele petrecute in decursul celor 200 de ani cat Ukraina s-a aflat sub jugul rusesc care a apasat greu pe umerii lor!In 1918 Ukraina a incercat sa-si castige independenta dar a fost ocupata de Armata Rosie si incorporata cu forta de URSS in anul 1922!Cred ca nationalistii ukrainieni au exagerat uneori dar in conditii de razboi se mai intampla si asa!Cred insa ca asa numitele documente invocate de Vl.Putin ca fiind secretizate,reprezinta o actiune propagandista a acestuia pentru a-i discredita pe patriotii Ukrainieni care lupta pentru reintregirea tarii lor sfartecate prin pierderea partii rasaritene,a Peninsulei Crimeea si mai recent chia a Marii de Azov!Fara sprijinului hotarat al NATO si al SUA,Ukraina e pierduta!

  • Cu rusii au avut ce au avut dar cu restul populatiei de alta nationatitate ce au avut? Au fost si sunt sovini ca si ungurii.

 3. Tot sugeti tovarasi la.osu cel de al 2 lea razboi mondial? ia ziceti ma pulifrici cine e cel mai mare calau ? Hitler sau Stalin? inca o data SUGETI O TOVARASI

 4. De necrezut!Se stia insa ca exista un teribil sovinism ucrainean!
  In primul rand impotriva evreilor rusi care erau carma principalelor sectoare economice
  mai ales a comertului!
  Dar atevaratul genocid si HOLOCAUST a avut loc in Ucraina.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.